Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 09:18

БЮТ: Семенюк понесе серйозну кримінальну відповідальність

Як тільки ВР збереться на чергове пленарне засідання, питання щодо звільнення Семенюк розглянуть на погоджувальній раді, і вона буде знята з цієї посади відповідно до закону

Про це заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник.

"Поведінка Семенюк і дії самого Президента чітко свідчать про те, що вони цілком узгоджені. Тобто неналежна робота Фонду держмайна, непрозора приватизація, очевидно, сьогодні на руку Секретаріату Президента або Президентові особисто, і він всіляко підтримує діяльність Семенюк на посаді голови Фонду держмайна. Юридичних способів цієї підтримки у Президента вже немає, він їх використовував, і вони визнані Конституційним Судом незаконними, отже, вони вже вдаються до шантажу і погроз", – відзначив політик.

Відповідаючи на питання, чи вдасться зняти з посади Семенюк-Самсоненко, Олійник сказав: "З посади Семенюк за Конституцією знімає Верховна Рада. І уряд абсолютно не бере на себе повноваження усувати її з посади власним рішенням. Вона відповідно до вимог закону усунена від виконання обов"язків голови Фонду держмайна на строк до двох місяців. Думаю, як тільки ВР збереться на чергове пленарне засідання, це питання розглянуть на погоджувальній раді, і Семенюк буде звільнена з цієї посади відповідно до закону. Окремо йтиме юридичний процес щодо притягання її до відповідальності за ряд встановлених зловживань, які вона зробила на цій посаді. Мова йде про нанесення великих збитків державі, а це серйозна кримінальна відповідальність. Це буде друга і завершальна частина історії із Семенюк".

Нагадаємо, призначений урядом виконуючим обов"язки голови Фонду держмайна Андрій Портнов завив, що у зв"язку з тиском з боку керівника Секретаріату Президента Віктора Балоги, а також небажанням ставити регіональних голів ФДМУ в незручне становище нараду прем"єр-міністра з начальниками регіональних відділень Фонду держмайна, яка повинна була відбутися 6 травня, тимчасово відклали.

Нарада Тимошенко з начальниками регіональних відділень ФДМУ повинна була відбутися ще 29 квітня в Кабінеті Міністрів. Проте її перенесли на 6 травня, повідомляє "ІнтерМедіа консалтинг".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Семенюк понесе серйозну кримінальну відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути