пʼятниця, 09 березня 2007 11:15

Бразильці протестують проти візиту Буша

Бразильці зустрічають американського президента Джорджа Буша, який прибув до країни з візитом, численними акціями протесту проти політики США в світі і в регіоні Латинської Америки.

В економічній столиці Бразилії - місті Сан-Паулу - відбувся мітинг, організований лівими політичними партіями, профспілками, молодіжними та іншими громадськими організаціями.

За закликом "Партії Праці", на головній вулиці ділового центру зібралися більше 6 тисяч маніфестантів. Вони взяли участь в акції "Буш, геть!". Демонстранти перекрили рух, палили американські прапори. Поліція була вимушена застосувати силу та "спецзасоби". Поки невідомі всі наслідки зіткнень, але телекомпанія "Глобу Ньюс" вже повідомила про 17 поранених, з яких 16 поліцейських.

У Ріо-де-Жанейро 60 демонстрантів закидали червоним чорнилом фасад будівлі консульства США. Акції протесту пройшли також в містах Сальвадор, Белем, Белу Орізонте, Порту-Алегре, Ресіфі та інших.

У столиці перед будівлею національного парламенту прихильники лівої "Партії соціалізму і свободи" спалили ляльку, що зображала Буша, і вивісили в будівлі Конгресу транспарант із словами "Не ласкаво просимо, пан Буш!" - повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Бразильці протестують проти візиту Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути