субота, 13 серпня 2011 14:08

Бондаренко сказав, що потрібно для спільного списку опозиції

Бондаренко сказав, що потрібно для спільного списку опозиції

У фракції БЮТ-"Батьківщина" позитивно сприйняли заклик лідера партії "За Україну!" В'ячеслава Кириленка іти на парламентські вибори спільним списком.

"Заклик - нормальний. Головне, щоб знайшли у собі сили домовитися", - зазначив нардеп від БЮТ Володимир Бондаренко.

За його словами, амбіції деяких людей, які накручують собі рейтинги, можуть призвести до того, що було раніше в історії українських виборів.

"Почнуть доводити один одному, хто важливіший, хто кращий, хто переможе. Треба обрати критерії, які б об'єктивно зважили пропорції різних політичних сил. Віктор Ющенко, коли втягнув у блок кілька політичних сил, зробив правильне рішення в умовах боротьби з монолітним противником. Якщо цього не станеться цього разу, то перспектива дуже погана для всіх опозиціонерів", - вважає він.

На переконання "бютівця", найкращою була б можливість створення блоків, але її немає.

"Повинен бути попередній розподіл мажоритарних округів, треба скористатися партійними можливостями кожного. Однак, якщо партія явно не витягує 3%, то подарує ці голоси тому, хто отримає більше. Іти на мажоритарку, провести одного-двох депутатів і піти зі списком, набрати 1.5% і подарувати комусь. Це дуже важкі рішення, але працюємо над ними", - зауважив Бондаренко.

Також нардеп не підтримав пропозицію Арсенія Яценюка бойкотувати вибори.

"При сьогоднішньому законодавстві це неможливо. Фактичний бойкот влада влаштувала (на місцевих виборах - ред.) в декількох областях, де клонувала "Батьківщину". У нас таких можливостей немає. Бойкотувати - означає дати можливість без боротьби обратись тим, хто піде на вибори", - наголосив він.

Бондаренко нагадав, що зараз немає порогу явки на виборах: "Зараз хоч троє людей прийде, вибори все одно відбудуться. У законі написано, що "громадяни України, які не взяли участь у виборах, підтримують вибір інших".

Нагадаємо, В'ячеслав Кириленко сказав, що "подолати беззаконня та фальсифікацію стане можливим тільки після швидкого об'єднання усіх демократичних партій в єдиний опозиційний кулак для участі спільним списком у наступних парламентських виборах".

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко сказав, що потрібно для спільного списку опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути