середа, 20 березня 2019 19:18

Завдяки Ляшку, контракт із Коболєвим під великим питанням - Яніна Соколовська

Завдяки Ляшку, контракт із Коболєвим під великим питанням - Яніна Соколовська
Ляшко висловив протест проти ціни на газ. Фото: "Еспресо"

Після відкритого народного протесту, який висловив на засіданні Кабінету Міністрів лідер Радикальної партії Олег Ляшко, у Володимира Гройсмана немає іншого вибору, як почати зниження цін на газ для населення

Таку думку висловила політичний експерт Яніна Соколовська. Коментуючи інцидент, що стався 20 березня 2019 року, між прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та лідером Радикальної партії Олегом Ляшко, політолог переконана в тому, що в уряду не залишилося шансів на продовження корумпованої тарифної політики в паливно-енергетичній сфері економіки, повідомляє "Еспресо".

"Ляшко втілив народний протест і висловив невдоволення народу діями Уряду. Те, що депутату довелося прориватис у будівлю Кабміну силою, те, що побили його людей, є ознакою страху Уряду людей, які виступають проти тарифного геноциду. Гройсману нічого було відповісти на заяву Ляшка про те, що продовження контракту з Коболєвим було таємним. Значить Ляшко в цій ситуації мав рацію. Таємне продовження повноважень Коболєва є абсолютно ганебним рішенням. Потрібно сказати, що Ляшко озвучив всі запити людей в обличчя Гройсману. Він говорив цифрами і фактами. І прем'єр нічого не зміг відповісти, крім самореклами, який він хороший керівник Кабміну. ​​Я думаю, що з цього моменту контракт з Коболєвим опиниться під великим питанням. І коли Коболєва приберуть з "Нафтогазу", буде зроблено перший крок до зниження тарифів. Україна почне постачати населенню дешевий газ внутрішнього видобутку, а не продавати його за завищеними цінами, видаючи за імпортований. Думаю, що у Гройсмана немає іншого вибору, і з цього моменту він буде змушений думати, як знизити ціни на газ, чого, власне, домагається Ляшко. Лідер "радикалів" сьогодні єдиний, хто озвучує вимоги народу на адресу уряду. Причому, не просто озвучує, але і вирішує ці питання. Усі інші виключно піаряться на економічних бідах України", - стверджує Яніна Соколовська.

20 березня 2019 року прем'єр-міністр провів засідання членів уряду, поставивши на голосування в таємниці від громадськості питання продовження трудового договору з чинним главою "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим. Контракт Коболєва закінчується 22 березня. Двома тижнями раніше, 6 березня 2019 року, на хвилі бурхливих соціальних заворушень, під тиском Радикальної партії, Гройсман публічно заявив про непродовження контракту з головою "Нафтогазу" і оголошення відкритого конкурсу на цю посаду. За дорученням прем'єра, дату конкурсу уряд мав оголосити 23 березня.

Олег Ляшко був змушений оперативно реагувати. Разом зі своїми прихильниками він прорвався на "таємну вечерю" членів Кабміну, заблокувавши їхню роботу. Під час прориву крізь заслін силовиків, один з радикальних активістів було побито поліцією. Факт побиття підтвердив прес-секретар Володимира Гройсмана Василь Рябчук, виклавши на своїй сторінці в Facebook фото інциденту.

"У Радикальної партії є чітка вимога особисто до вас, Володимире Борисовичу! Ви не повинні підписувати трудовий договір з Коболєвим до того часу, поки він не поверне в бюджет мільярдну премію, яку він незаконно отримав з бюджету і вивів ву офшори. Ви зобов'язані скасувати рішення про підвищення тарифів на газ, яке призвело до багатомільйонних боргів населення. Не може бути такого, щоб чиновники отримували зарплати по 800 тисяч. Ви як уряд зобов'язані вирішити ці питання, але ви нічого не робите!" - заявив Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки Ляшку, контракт із Коболєвим під великим питанням - Яніна Соколовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути