Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2012 18:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Більшість свідків у справі Луценка показали свою непрофесійність - адвокат

Більшість свідків у справі Луценка показали свою непрофесійність - адвокат
Адвокат Олексій Баганець вважає, що свідки не знають законодавство про оперативно-розшукову діяльність. Фото: vgolos.com.ua

Більшість свідків, які сьогодні були допитані під час судового засідання у справі екс-міністра МВС Юрія Луценка, показали свою непрофесійність. Про це заявив його адвокат Олексій Баганець.

Він зазначив, що троє зі свідків, яких сьогодні допитали, були членами комісії по проведенню службового розслідування за фактами дотримання вимог закону під час проведення заходів по оперативно-розшуковій справі щодо отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

"Єдине, що я можу сказати, що всі члени цієї комісії, які сьогодні були допитані у судовому засіданні показали дуже низький рівень професійної підготовки. Вони взагалі законодавство про оперативно-розшукову діяльність не знають. Це чесно і відверто. Навіть трійки їм не поставив би", - сказав захисник.

Коментуючи заяву одного зі свідків Олександра Балдука про те, що його не допитували під час досудового слідства, Баганець зазначив: "Дійсно, він спочатку категорично заявив, що його не допитували під час досудового слідства по цій кримінальній справі. Коли вже подали матеріали справи і він подивився протокол допиту, підтвердив, що підпис під його іменем схожий на його підпис. І потім вже уточнив, що не пам'ятає, чи допитували його чи ні".

На запитання як він розцінює заяви прокурора про те, що свідки сьогодні свідчили на користь сторони обвинувачення Баганець наголосив: "Вони трактують це по-своєму. Вони і по першій справі так робили".

"Обвинувачення Луценка приймається на тому, що він нібито достовірно знав про те, що його заступником була закрита оперативно-розшукова справа і він (Луценко-ред.) через два дні після цього продовжив строки проведення справи. Але про це не говорить жоден свідок. Жоден свідок не стверджує, що Луценко про це знав, - підкреслив Баганець. - Це вигадка, фантазія. Але через таку фантазію мій підзахисний вже більше року сидить за гратами. Це кощунство".

Зараз ви читаєте новину «Більшість свідків у справі Луценка показали свою непрофесійність - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути