вівторок, 26 червня 2012 18:28

Спецтема: Луценко за ґратами

Захисники Луценка обурюються, що суд не дотримується закону та етики

Захисники Луценка обурюються, що суд не дотримується закону та етики
Сьогодні відбулося чергове засідання у справі Луценка. Фото: timeszp.com

Захисники екс-міністра МВС Юрія Луценка не знають скільки свідків буде викликано на наступне судове засідання, бо суд їм про це не повідомляє. Про це заявив адвокат колишнього голови МВС Олексій Баганець.

Нагадаємо, сьогодні відбулося чергове засідання у справі Луценка щодо епізоду про санкціонування незаконного стеження під час розслідування справи про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка.

"Суд нас не ставить до відома про свої плани. Він не ставить нас до відома, яких свідків викликають, скільки цих свідків, і на який період часу заплановане слухання справи", - повідомив захисник.

Він пояснив, що саме таке поводження суду стало причиною того, що його колега адвокат Ігор Фомін був змушений залишити судове засідання, оскільки на той час був зайнятий у іншій кримінальній справі.

"Через те, що суд не дотримується як закону, так і етики, сьогодні вони зробили винним мого колегу, який не розраховував, що після 14.00 будуть допитуватись свідки. Він змушений був поїхати на той судовий процес, де суд його попередньо вже викликав. Як він може не поїхати у те судове засідання, якщо у нього вже на руках повістка Обущицького суду, де на 14.00 заплановано судовий процес?", - пояснив Баганець.

Адвокат наголосив, що це вже не вперше суд так себе поводить щодо захисту.

"Суд так себе поводив протягом першої справи, де вони винесли вирок. Так зараз і в цій справі, - наголосив він. - Нас тримають у невідомості. Ми не знаємо, кого викликають у якості свідків на наступне судове засідання. Вони ставлять нас у такі умови, що ми мусимо бути готові до всього".

Зазначимо, що сьогодні на судовому засіданні було оголошено, що допитають трьох свідків. Однак після їх допиту головуючий суддя зробила перерву до 14.00 і сказала про ще одного свідка. Адвокат Ігор Фомін не залишився на продовження судового засідання, яке вирішили проводити при його відсутності, що обурило і Луценка, і його захисників.

Зараз ви читаєте новину «Захисники Луценка обурюються, що суд не дотримується закону та етики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути