вівторок, 07 вересня 2021 16:51

Більшість нардепів відходять від "Голосу" - обрали собі керівництво

Більшість нардепів відходять від "Голосу" - обрали собі керівництво
Головою обʼєднання обрали Олександру Устінову. Фото: Facebook.com/ustinova.alexandra

11 народних депутатів з фракції "Голос", які створили обʼєднання "Справедливість", обрали його керівництво. Воно представлятиме їхню позицію у Верховній Раді, пише "Бабель".

Головою обʼєднання обрали Олександру Устінову, заступницею — Юлію Клименко.

Керівництво обʼєднання змінюватиметься на основі ротації. Відповідний лист вже надіслали керівництву Верховної Ради, а також головам депутатських фракцій і груп.

"Зважаючи на те, що номінальний "голова" фракції не представляє позицію більшості представників фракції та видає власну позицію за позицію більшості депутатів, більшість депутатів фракції обрали своїх легітимних представників", — заявив нардеп Ярослав Юрчишин.

Устінова повідомила, що пріоритетами депутатів залишатимуться реформа правоохоронних органів, боротьба з корупцією, розвиток громад, а також захист проукраїнського і європейського руху країни, територіальної цілісності та мови від проросійських сил у парламенті.

Фракція "Голос" нараховує 20 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З партії "Голос" виключили сімох нардепів

Партія "Голос" потрапила до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Список очолював лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. За "Голос" проголосували 5,82% або 851 722 виборців. У парламенті фракція має 20 депутатів.

Торік у березні Вакарчук залишив посаду голови партії. На його місце обрали Кіру Рудик. У червні 2020-го Святослав здав мандат.

У червні цього року партію залишив волонтер Сергій Притула.

Також минулого місяця стався скандал - п'ятеро народних депутатів "Голосу", зокрема Рудик і Ярослав Железняк, проголосували за внесення до порядку денного засідання Верховної Ради законопроєктів "Слуги народу", що відтерміновують норму про українську мову в кіновиробництві.

Після цього низка нардепів із фракції оголосили про створення об'єднання "Справедливість".

Зараз ви читаєте новину «Більшість нардепів відходять від "Голосу" - обрали собі керівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути