четвер, 29 липня 2021 16:52

З партії "Голос" виключили сімох нардепів

З партії "Голос" виключили сімох нардепів
За словами Кіри Рудик, в партії "Голос" "немає ціннісних протиріч із колегами по фракції". Фото: "Українська правда"

З партії "Голос" виключили сімох народних депутатів. Таке рішення ухвалили на з'їзді політичної сили, який проігнорувала частина парламентарів. Про це повідомляє "Українська правда".

"Надалі будувати спільну політичну силу немає можливості. Один із делегатів на з'їзді порушив питання про виключення цих колег з партії. З'їзд ухвалив рішення про виключення семи колег по фракції з партії "Голос". Це Олександра Устінова, Ольга Стефанишина, Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Соломія Бобровська. З'їзд ухвалив це рішення, і ми рухаємося далі", - про це заявила голова партії "Голос" Кіра Рудик.

За словами Рудик, у партії "Голос" немає ціннісних протиріч із колегами по фракції: "Ми вважаємо їх ефективними й гарними представниками української політики".

На з'їзді партії були присутні 22 делегатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік справі "вагнерівців": як в Офісі Зеленського "злили" спецоперацію

Низка нардепів 29 липня опублікували заяви про вихід із партії. Заявили, що "Голосу" більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди й осередки". Натомість делегати з'їзду "Голосу" висловили підтримку голові партії Кірі Рудик.

Партія "Голос" потрапила до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Список очолював лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. За "Голос" проголосували 5,82% або 851 722 виборців. У парламенті фракція має 20 депутатів. Торік у березні Вакарчук залишив посаду голови партії. На його місце обрали Кіру Рудик. У червні 2020-го Святослав здав мандат.

Зараз ви читаєте новину «З партії "Голос" виключили сімох нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути