четвер, 05 листопада 2015 14:31

Безвізовий режим Україні не дадуть ще років десять - політолог

Безвізовий режим Україні не дадуть ще років десять - політолог

Україна не отримає безвізового режиму років десять. Так вважає політолог Олександр Загородній.

"Безвізовий режим нам не дадуть незважаючи на голосування в Раді. Бо на таке мають дати згоду 28 країн, серед яких є багато друзів Путіна, які найймовірніше будуть проти. Тому безвізовий режим для нас залишиться міфом і нереальністю ще років на десять", - каже експерт в коментарі Gazeta.ua.

Щодо законопроектів, які входять до безвізового пакету, то за словами експерта, серед них є такі, які наводять "елементарний лад в державі".

Зокрема, він позитивно оцінив прийняття нового Трудового кодексу.

"Добре , що його взагалі поміняли. Бо донині діяв радянський. Там є багато зауважень щодо того, що посилюються вимоги до роботодавців. Але це краще від того аби в нас панували профсоюзи. Щодо неприйняття норми про трудову дискримінацію за різними ознаками, в тому числі за ознакою сексуальної орієнтації, то це чиїсь фобії. Нічого критичного у тому, щоб це було ухвалено, немає", - сказав Загородній.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада провалила розгляд норми Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України.

Депутати проголосували за те, щоб прийняти за основу проект нового Трудового кодексу, який не містить сексуальної орієнтації в переліку ознак, дискримінація за якими заборонена. За таке рішення висловилося 258 парламентарів.

Зараз ви читаєте новину «Безвізовий режим Україні не дадуть ще років десять - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути