середа, 13 вересня 2017 16:58

Безсмертний про миротворців: "Це не роль і не функція Генасамблеї ООН"

Безсмертний про миротворців: "Це не роль і не функція Генасамблеї ООН"
Дипломат Роман Безсмертний вважає, що питання про введення миротворців на Донбас не будуть вирішувати на Генасамблеї ООН. Фото: Цензор.НЕТ

Питання введення миротворчої місії на Донбас не буде вирішене на цій сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Таку думку висловив екс-представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Роман Безсмертний у коментарі "112 Україна".

"Це не роль і не функція Генасамблеї. Скоріш за все, на дискусії з питань безпеки будуть озвучені певні підходи та пропозиції. Після цього вони будуть прийняті в роботу. Важливо, які ініціативи в закритих форматах будуть запропоновані українською стороною", - сказав Безсмертний.

Він звернув увагу, що в 2015-2016 роках міжнародні організації розробили підходи та проекти.

"Ці розробки треба залучити і виступити з конкретними пропозиціями на закритих форматах. Публічно українській стороні потрібно говорити, що ті механізми, які передбачає статут ООН, на сьогоднішній день жодного разу не були задіяні. Українська сторона повинна виходити з позиції континентального миру, бачачи при цьому механізм подолання війни між Росією та Україною", - зазначив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Миротворчий" план для Донбасу. США готові зробити виняток

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Після розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний про миротворців: "Це не роль і не функція Генасамблеї ООН"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути