Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2011 09:07

Безсмертний каже, що його звільнили на прохання Москви

Безсмертний каже, що його звільнили на прохання Москви

Екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний заявляє, що його звільнення - це результат домовленості між виконавчим секретарем СНД Сергієм Лебедєвим і президентом Віктором Януковичем.

"У розмові з Януковичем була навіть названа дата звільнення мене з посади", - зазначив екс-посол.

При цьому Безсмертний підкреслив, що очікував свого звільнення з першого дня. За його словами, особливе невдоволення у офіційного Мінська викликали контакти посла з представниками опозиції.

"З першого дня я дуже добре розумів, куди приїхав, що відбувається в Білорусі, і відмінно усвідомлював, що рано чи пізно це закінчиться звільненням. Існував певний стереотип присутності українського посла в Мінську. Він працював лише з владою, ніколи не занурювався в спілкування з опозицією. А мені досить швидко вдалося встановити комунікації в усіх цих коридорах. Однак через деякий час мене викликали в МЗС Білорусі і попередили: Пане посол, Ви не з тими зустрічаєтеся. Таким чином, очевидно, що мої телефони прослуховувалися", - додав екс- чиновник.

ЧИТАЙТЕ ІНТЕРВ'Ю З РОМАНОМ БЕЗСМЕРТНИМ: "Вікторе Федоровичу, сходіть до церкви"

"Крім того, я бачив документи. У них виписувався не тільки зміст того, що і де говорив посол, але і те, як зняти Безсмертного так, щоб це не викликало невдоволення", - зазначив Безсмертний.

За словами екс-посла, сигнали про те, що його знімуть надходили і з України.

"Вершиною всього стало повідомлення, яке надійшло з апарату Виконавчого Секретаря Виконкому СНД Сергія Лебедєва про те, що в розмові з Януковичем домовився про звільнення Безсмертного з займаної посади. Було сказано про те, що є підготовлений указ", - резюмував екс-посол.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний каже, що його звільнили на прохання Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути