понеділок, 06 червня 2011 13:10

Призначення послом для Тихонова принизливе – політолог

Призначення послом для Тихонова принизливе – політолог

Політолог Віктор Небоженко вважає, що влада запропонує Роману Безсмертному посаду заступника губернатора в одній із областей Західної України.

Так він прокоментував Gazeta.ua звільнення Безсмертного з посади посла України в Білорусії.

"Такі не зникають з політики. У нього й прізвище відповідне. Якщо він вже жалкує про свою участь у помаранчевій революції, влада зуміє оцінити його тактичність та гнучкість. Відбулася еволюція у поглядах самого Безсмертного. Він вже шкодує, що брав участь у подіях на Майдані. Неприємно, коли він замість того, щоб пишатися своєю участю у революції, де він був одним із "польових командирів" розглядає її, як підставу для моральної критики. Що має пробачати чи не пробачати йому влада? Це була масштабна подія, яка належала не лише Безсмертному", - зауважив експерт.

За словами Небоженка, якби Безсмертний був професійним дипломатом, то у нього був би шанс залишитися на посаді.

"Це стара практика призначення та звільнення людей, які не мають відношення до дипломатичної служби. Є припущення, що до Білорусії поїде Віктор Тихонов. Для нього це призначення просто жахливе. Це дуже принизливо для людини його рівня", - зазначив він.

"Замість того, щоб оцінити внесок колишнього віце-прем'єра у місцеве самоуправління, його відправляють туди, де дуже скоро розпочнуться серйозні процеси. Туди зараз не можна посилати не дипломата, бо Білорусія перетворюється у гарячу точку. Там вже зараз не санаторне місце - підривають бомби у метро", - наголосив політолог. 

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович підписав Указ про звільнення Романа Безсмертного з посади Надзвичайного і Повноважного посла України в Республіці Білорусь.

2 червня президент Віктор Янукович звільнив Віктора Тихонова і Юрія Хіврича, відповідно, з посад міністра і першого заступника міністра житлово-комунального господарства. 

Зараз ви читаєте новину «Призначення послом для Тихонова принизливе – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути