середа, 08 червня 2011 10:34

Янукович відправить Тихонова у почесне заслання - експерт

Янукович відправить Тихонова у почесне заслання - експерт

Майбутнє призначення послом України у Білорусії екс-віце-прем'єра Віктора Тихонова свідчить про те, що відносини з цією країною для офіційного Києва не є пріоритетними.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"Що стосується самого Тихонова, то він з одного боку входить до старої когорти Партії регіонів. З іншого боку ця людина ніколи не була наближена до голови держави та міністра закордонних справ. З точки зору дипломатичних реалій це означає, що з одного боку ми в Білорусь відправляємо людину, яка є достатньо впливова, однак з іншого вона не має такого впливу, щоб вважати офіційний Мінськ стратегічним пріоритетом на сьогоднішній день для української влади", - пояснив Віктор Чумак.

Як пояснив політолог, наприклад новим послом України в Польщі є колишній заступник міністра закордонних справ цієї країни

"Це свідчить про рівень двосторонніх відносин та важливості країни", - зазначив Віктор Чумак.

Майбутнє ж призначення Тихонова послом в Білорусії, на думку політолога є своєрідна компенсація за його звільнення з посади віце-прем'єра.

"Хоча це, зазвичай називається почесним передпенсійним засланням", - додав експерт.

Звільнення ж попереднього посла, Романа Безсмертного, Віктор Чумак назвав нормальною європейською практикою.

"Це диво, що Безсмертний так довго втримався на цій посаді, бо дипломатичний корпус, зазвичай є провідником зовнішньої політики, яку будує керівництво держави в особі міністра закордонних справ і президента і при зміні влади, зазвичай, відбуваються ротації і в дипломатичному корпусі. А екс - посла України в Білорусі аж ніяк не можна назвати людиною Віктора Януковича", - підкреслив Віктор Чумак.

Нагадаємо, що минулого тижня президент України Віктор Янукович звільнив Романа Безсмертного з посади посла України в Білорусії. Як очікується на цю посаду буде призначено екс-віце-прем'єра Віктора Тихонова.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відправить Тихонова у почесне заслання - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути