Ексклюзиви
середа, 28 вересня 2011 10:00

"Беркутівці" затягнули одного з учасників акції на Хрещатику у підворіття і жорстоко побили

"Беркут" на Хрещатику жорстоко побив учасника мирного зібрання громадян Петра Михайленка, першого заступника голови правління ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевоі Революціі" (КУПР).

Побиття відбулося після затримання, у підворітні і носило характер цинічної кримінальної розправи, заявили в прес-службі КУПР.

У Коаліції, зокрема, повідомили, що Михайленко разом з іншими громадянами брав участь в акції на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Учасники акції нікому не заважали, мирно стояли на тротуарі і гордо тримали Державні прапори України над головою. Раптом на мітингувальників напав загін спеціального призначення "Беркут". Людей, що тримали в руках жовто-блакитні стяги, брутально розкидували, жбурляли на асфальт, били. Петра Михайленка і ще одного з учасників мітингу схопили і потягли в невідомому напрямку!", - наголосили в КУПР.

Як повідомили очевидці, іншого активіста кілька разів вдарили і виштовхнули, а Михайленка оточили кільцем і почали бити руками і ногами. "Помітивши, що на них звертають увагу перехожі, спецназівці затягли жертву у підворотню і продовжили катування. Били в голову, обличчя, груди, живіт, по ногах і руках", - розповіли в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Печерським судом "беркутівці" били і травили газом людей

"Ну його на хрін, - вигукнув хтось з офіцерів, - Ще здохне - а нам відповідати. Облишмо тут - і погнали!" Жорстоко побиту людину залишили без допомоги лежати на асфальті у темному підворітті. У КУПР розповіли, що з останніх сил Михайленко спромігся витягти мобільний телефон, набрати номер друга і пояснити, де він лежить.

До підворітті прибігли Сергій Мельниченко, депутат Андрій Павловський, інші учасники мітингу. Михайленка нудило, він стогнав і блював кров'ю. Обличчя також було закривавлене.

Викликали "швидку". Лікарі занесли Михайленка до машини і відвезли до лікарні №17. Йому мають надати допомогу і встановити ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень. Попередній діагноз - множинна політравма, стан тяжкий.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" затягнули одного з учасників акції на Хрещатику у підворіття і жорстоко побили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути