вівторок, 27 вересня 2011 22:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Під Печерським судом "беркутівці" били і травили газом людей
22

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні після закінчення чергового судового засідання по справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко прихильники Тимошенко та опозиційні сили провели мітинг на виїзді з Печерського суду.

Люди стояли, тримаючи над головою великий державний прапор та вигукували "Банду-геть!".

Співробітники "Беркуту" відтіснили їх на кілька метрів від в'їзду до Печерського суду, вклинилися між мітингувальниками і відтиснили їх з проїзду. Протестувальники скандували "Геть від державного прапора!". Далі ""беркутівці" заблокували прохід на Хрещатик і стали вздовж вулиці кордоном. Люди обливали правоохоронців водою та вимастили їх шоломи якоюсь рідиною. Під час сутички було побито кілька мітингувальників. Їм викликали швидку. Серед постраждалих - голова Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко та його заступник Петро Михайленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вивезли із Печерського суду через запасний вихід

"Під час мирної акції протесту, коли громадяни тримали напроти приміщення суду жовто-блакитний прапор, накинулося кілька десятків, а то під сотню працівників "Беркута", які почали виривати прапор у людей з рук і почали розтягувати людей. Незважаючи на те, що люди падали на землю, били їх руками і ногами", - сказав Сергій Мельниченко.

За його словами, півроку тому йому зробили операцію - вирізали пухлину з мозку і зараз у нього стоїть пластина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хочуть кинути за ґрати на сім років

"Мене вдарили по голові, я втратив свідомість і впав. Прийшов до тями, коли мене тягнули до автозаку. Але я вирвався - їх було надто багато, і вони самі себе штовхали і падали. Петра, мого заступника, затягнули у двор і там били, навіть коли він вже лежав на землі. У "беркута" зуб на нього ще за попередні акції. Після того, як його побили, "беркутівці" просто залишили його лежати на землі, нібито, "хай собі конає". Нардеп Павловський знайшов його в арці, викликав швидку. Петро був дезорієнтований, харкав кров'ю. І це була не кров з розбитих губ. Зараз він у лікарні, йому роблять флюрографію. Не знаю, чи цілі в нього ребра", - розказав Мельниченко.

Нагадаємо, під час сутички Юлію Тимошенко вивезли на автозаку через запасний вихід.

Зараз ви читаєте новину «Під Печерським судом "беркутівці" били і травили газом людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

152

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути