пʼятниця, 18 березня 2011 14:03

Бензиновим змовникам "світить" вирок АМКУ

Бензиновим змовникам "світить" вирок АМКУ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) у вівторок, 22 березня, представить результати розслідування картельної змови на ринку нафтопродуктів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з представниками британського бізнесу, повідомила прес-служба Кабміну.

"Зараз проводиться розгляд діяльності тих компаній, які вступили у змову і практично монопольно визначили ціну на нафтопродукти. Я думаю, що у вівторок Антимонопольний комітет таке рішення винесе", - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр поінформував, що уряд робить все можливе для збільшення виробництва нафтопродуктів на вітчизняних нафтопереробних заводах.

Крім того, чиновник зазначив, що до розвідки та видобування нафти і газу в Україні залучатимуться як державні, так і приватні інвестиції. За його словами, вже в поточному році розпочнеться розвідувальне буріння на шельфі Чорного моря.

На думку глави уряду, введення митних зборів на імпорт нафтопродуктів зараз несвоєчасне, оскільки призведе до підвищення ціни на пальне, як мінімум на 1,5 гривні.

"Стосовно запровадження мит, то, як ви самі розумієте, зараз не зовсім відповідний момент для їхнього введення, оскільки вони відразу піднімуть ціни на бензин, як мінімум на 1,5 гривні", - резюмував Азаров.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявив, що уряд України не планує карати ті компанії, які не дотримуються меморандуму про непідвищення цін на нафтопродукти.

До цього Кабмін зобов'язав АЗС продавати бензин А-95 не дорожче 9,5 гривень за літр.


Зараз ви читаєте новину «Бензиновим змовникам "світить" вирок АМКУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути