вівторок, 15 березня 2011 14:16

АМКУ не наважився покарати винних у подорожчанні пального

АМКУ не наважився покарати винних у подорожчанні пального

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відклав ухвалення рішення щодо притягнення до відповідальності основних учасників ринків пального на більш пізній строк і прийме його на одному з найближчих засідань.

Про це на брифінгу повідомив державний уповноважений АМКУ Микола Бараш.

"Внаслідок того, що ми маємо додаткову інформацію з комітету, комітет прийняв рішення прийняти остаточне рішення на найближчому засіданні, можливо, це буде у наступний понеділок", - зазначив Бараш.

За попередніми даними АМКУ, максимальний розмір штрафів для учасників ринку світлих нафтопродуктів може становити до 10% прибутку (за інформацією за 9 місяцыв 2010 року): для ПП "Окко-Нафтопродукт" - приблизно 322 млн грн, ТОВ "Континент Нафто Трейд" - 925 млн грн, ТОВ "Альянс Холдинг" - 254 млн грн, ПІІ "Лукойл-Україна" - 557 млн грн.

Нагадаємо, 4 січня АМКУ порушив справу за фактом стрімкого підвищення цін на бензин марок А-95 та А-92, що відбулося наприкінці 2010 року та у перші дні 2011 року, з боку основних операторів ринку пального. Зокрема, розслідування комітету стосуватиметься діяльності тих учасників ринку нафтопродуктів, які мають значну ринкову частку та не виконали рекомендації комітету щодо встановлення економічно обґрунтованої вартості пального.

За попередньою інформацією, такі підприємства, як ПП "Окко-Нафтопродукт", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ПІІ "Лукойл-Україна" і ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" були лідерами підвищення цін на бензини.

Зараз ви читаєте новину «АМКУ не наважився покарати винних у подорожчанні пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути