середа, 13 лютого 2008 12:49

Балога: "Ющенко не підпише закон про держзакупівлі ні за яких умов"

Балога: "Ющенко не підпише закон про держзакупівлі ні за яких умов"
Глава Секретаріату Президента Віктор Балога заявляє, що Президент Віктор Ющенко не підпише закон про державні закупівлі, якщо він буде прийнятий Верховною Радою.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Балога також критикує Блок Юлії Тимошенко за голосування разом з Комуністичною партією й Партією регіонів за прийняття в першому читанні законопроекту про держзакупівлі.

"Підпису Віктора Ющенко під цим документом (законом про держзакупівлі) не буде ні за яких умов. Глава держави ніколи не благословить зловживань і темних маніпуляцій з державними коштами. Він розраховував, що новий парламент наведе порядок у держзакупівлях, однак фракція БЮТ, яка з мотивів особистої зацікавленості проголосувала за відверто корупційний законопроект, завдала удару по цих надіях", - передає прес-служба слова Балоги.

Водночас глава Секретаріату висловив надію, що в законопроект будуть внесені зміни, які ліквідують можливість здійснення корупційних схем і зловживань при тендерних закупівлях.

Балога також підкреслив, що Ющенко запропонував істотно змінити функції Тендерної палати, ліквідувати спеціальну міжвідомчу комісію і ввести механізм громадянського контролю при здійсненні держзакупівель.

13 лютого депутат Верховної Ради Андрій Кожем"якін (фракція Блоку Юлії Тимошенко) заявив про узгодження із Секретаріатом Президента законопроекту про державні закупівлі.

12 лютого Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі, що передбачає збільшення мінімального порога застосування процедур закупівель товарів і послуг з 20 тис. гривень до 80 тис. гривень, для робіт - з 50 тис. гривень до 300 тис. гривень.

За прийняття за основу законопроекту N 1476-д "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" проголосували 282 депутати при необхідних 226.

Фракція НУНС не підтримала цей законопроект.

Зараз ви читаєте новину «Балога: "Ющенко не підпише закон про держзакупівлі ні за яких умов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути