середа, 13 лютого 2008 09:10

Балога звинуватив БЮТ у співпраці з "Регіонами"

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога критикує Блок Юлії Тимошенко за голосування за законопроект про державні закупівлі. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

На думку Балоги, цей законопроект зберігає існуючі корупційні, непрозорі способи проведення тендерних процедур.

Зі слів глави Секретаріату, голосування за законопроект про держзакупівлі консервує колосальні зловживання при проведенні держзакупівель.

"По суті, не зламаний злочинний механізм багатомільйонних тіньових угод. Під соусом турботи про державні інтереси зроблений новий крок для узаконювання масштабних лобістських, сумнівних з погляду закону комбінацій", - сказав він.

При цьому Балога зазначив, що фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" не підтримала законопроект, а переважна більшість депутатів Верховної Ради від фракції БЮТ проголосували за нього, разом з депутатами від Партії регіонів і Комуністичної партії.

"Причини зрозумілі, адже авторами-розроблювачами існуючого "темного" порядку тендерних закупівель є окремі депутати від БЮТ, які разом з "регіоналами" мають від цього дуже конкретну вигоду", - заявив глава Секретаріату.

Він зазначив, що фракція БЮТ другий раз голосує солідарно із фракціями ПР і КПУ.

"Уперше це відбулося торік під час незаконного протягання через Верховну Раду п"ятого скликання неконституційного закону "Про Кабінет Міністрів", - сказано в повідомленні.

Балога вважає, що в голосуванні за законопроект про держзакупівлі виявилася нова політична комбінація в парламенті - корисливий тандем БЮТ-ПР.

"Розмови про те, що Блок НУНС міг створити так звану широку коаліцію, так і залишилися гіпотезами. Замість цього БЮТ перейшов до практичних дій, зовсім не турбуючись про відповідальність перед своїми виборцями", - заявив він.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі, що передбачає збільшення мінімального порога застосування процедур закупівель товарів і послуг з 20 тис. гривень до 80 тис. гривень, для робіт - з 50 тис. гривень до 300 тис. гривень.

За прийняття за основу законопроекту, розробленого депутатами Ради Андрієм Кожемякіним (БЮТ) і Романом Зваричем (НУНС), N1476-д "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" проголосували 282 депутата при необхідних 226.

Зараз ви читаєте новину «Балога звинуватив БЮТ у співпраці з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути