Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 15:19

Балога про голосування щодо НАТО і зустріч Януковича з Ющенком

Глава секретаріату президента Віктор Балога закликає депутатські фракції парламенту провести 25 січня, в останній день роботи першої сесії, результативні голосування щодо законопроектів, прийняття яких має надзвичайно важливе значення для суспільства і розвитку країни.

Всі можливості для цього у Верховної Ради є, вважає Балога, тому зараз і коаліції, і опозиції слід відмовитися від застосування будь-яких дратівливих факторів, які можуть паралізувати парламентську активність, повідомляє прес-служба президента.

"ВР підтримала ініціативу президента Віктора Ющенка продовжити роботу першої сесії, продемонструвавши готовність до вирішення першочергових завдань. Напевно, не варто марнувати останній у цій сесії день голосування на безрезультатне протистояння", - зазначив голова президентського секретаріату.

Натисніть на кнопки – й одержите результат!

Коментуючи імовірність розгляду цієї п"ятниці проекту парламентської постанови про підтримку листа президента, голови Верховної Ради і прем"єр-міністра до Генерального секретаря НАТО, керівник Секретаріату висловився за недоцільність самої постановки цього питання.

"Упевнений, що воно вже вичерпане. Розставлені чіткі акценти щодо прагнення Києва приєднатися до Плану дій з набуття членства в Альянсі. Неодноразово на всіх офіційних рівнях наголошувалося, що на сьогодні не йдеться про вступ України в НАТО, а приєднанню нашої держави до цієї організації неодмінно передуватиме всеукраїнський референдум", - сказав він.

"Засвідчена підписами вищих посадовців позиція української сторони щодо ПДЧ цілком відповідає нашій Конституції. "Послання трьох" не потребує ніякої додаткової підтримки", - наголосив Балога.

Разом із тим Балога висловився за досягнення компромісної домовленості між коаліцією та опозицією стосовно пропозиції проголосувати за постанову на підтримку листа керівництва країни до Генсека НАТО.

"Про схвалення або несхвалення цього звернення депутатським корпусом свідчитиме не галас і метушня біля трибуни, не кількість поламаних крісел і вирваних мікрофонів головуючого, а безпристрасні цифри на табло в сесійній залі. Тому фракціям Партії регіонів і комуністів, які оголосили про свою незгоду з подальшою інтенсифікацією відносин України та НАТО, варто погодитися на голосування з цього питання", - зазначив він.

"Відмова стане для громадськості ознакою невпевненості опозиції у своїй правоті. Натисніть на кнопки – й одержите результат! Це абсолютно реальний і прийнятний спосіб запобігти новому витку протистояння в парламенті", - вважає Балога.

Глава Секретаріату сподівається, що опозиція дасть змогу Верховній Раді провести 25 січня результативні голосування.

"Маю надію, що вчорашня зустріч президента з лідером фракції Партії регіонів Віктором Януковичем стала чинником, який додасть виваженості у мотиви та дії цієї опозиційної сили", - сказав він.


Зараз ви читаєте новину «Балога про голосування щодо НАТО і зустріч Януковича з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути