середа, 18 квітня 2007 11:31

Балога відмовився від позову до газети "Сегодня"

Глава Секретаріату президента Віктор Балога відмовився від позову до газети "Сегодня" про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, повідомляє прес-служба глави Секретаріату.

За повідомленням, Балога домігся визнання у суді, що опубліковані у "Сегодня" заяви колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації Різака є неправдивими. Рішення про це виніс Солом"янський райсуд Києва і зобов"язав газету спростувати неправдиві відомості.

"Сегодня" оскаржила цей вердикт, однак Балога визнав доцільним відмовитися від свого позову, відповідна заява вже надіслана в Апеляційний суд Києва.

Головним мотивом такого рішення Балога назвав те, що "брехливість і абсурдність закидів Різака підтверджено в судовому порядку.

Балога відзначив, що позивався до суду як громадянин, а не як глава Секретаріату президента України.

"Тому спроби деяких засобів масової інформації представити цю справу як процес посадовця проти ЗМІ вважає некоректними, адже йшлося про нього самого, а не про державні структури, якими він керував чи керує", - сказано у повідомленні пре-служби.

"Так само позов жодним чином не обмежував свободу журналістської діяльності, адже Балога не вимагав санкцій проти газети, а лише наполягав на спростуванні брехні", -зазначає прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Балога відмовився від позову до газети "Сегодня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути