Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 16:38

Балога натякнув, що Янукович буде відповідати разом з Тимошенко

Подальше блокування роботи парламенту обмежує діяльність уряду, що може мати погані наслідки для всієї країни, заявив глава секретаріату президента Віктор Балога.

Так він прокоментував чергову безрезультатну спробу поновлення повноцінних сесійних засідань Верховної Ради, повідомляє прес-служба глави держави.

На думку Балоги, вибрані опозицією приводи "для тривалого парламентського ступора безпредметні й далекі від пріоритетів суспільства і країни".

"Фракції меншості явно загралися в надумане протистояння і, очевидно, втратили зв"язок зі своїми виборцями", - заявив глава секретаріату.

"Барометр громадських настроїв чітко показує, що антинатівські забаганки не знаходять розуміння серед людей, які чекають від Верховної Ради роботи, а не видовищ із надувними кульками та дудками", - додав він.

Балога відзначив, що законотворча пауза вже обертається відчутними втратами для країни, а безлад у сесійній залі породжує непродумані рішення.

На його думку, прийнятий в першому читанні законопроект про державні закупівлі є переконливою ілюстрацією того, що хаос у стінах парламенту призводить до такого ж хаотичного розгляду важливих питань.

Балога також наголосив, що блокування Верховної Ради підриває ефективність діяльності Кабінету міністрів, у тому числі з першорядних соціально-економічних питань.

Досі не схвалено програму діяльності уряду, не проведено важливі кадрові призначення в державних органах. Кабмін не може затвердити державну програму соціально-економічного розвитку, під загрозою ухвалення змін до цьогорічного бюджету.

"Ймовірно, нинішня опозиція слідує за логікою свого перебування при владі, коли Кабінет міністрів під керівництвом Януковича рік працював на око, без програми діяльності. Але нинішній уряд не може діяти за анархічними порядками", - заявив Балога.

Він припустив, що своїми діями в парламенті опозиція, серед інших мотивів, прагне скувати урядову активність, аби потім звинуватити Кабмін в непрофесійності та прорахунках.

"Однак у програші від такої тактики опиняється вся країна, у тому числі й виборці, що делегували свою довіру Партії регіонів", - зауважив Балога.

"Отже, відповідальність за можливі негативні наслідки вимушеної бездіяльності Верховної Ради має сповна розділити й нинішня опозиція", – додав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога натякнув, що Янукович буде відповідати разом з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути