Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2012 16:25

Багато чиновників вузьколобі. Вони не вміють спілкуватися з пресою - Стець

Багато чиновників вузьколобі. Вони не вміють спілкуватися з пресою - Стець
Юрій Стець пообіцяв захищати ЗМІ, якщо на них подаватимуть до суду. Фото: vkurse.ua

Київська влада не вміє спілкуватися з медіа і тим самим втрачає підтримку громадян.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат, голова комітету зі свободи слова Юрій Стець, коментуючи заяву представника КМДА про те, що влада буде подавати позови на ті ЗМІ, які негативно висвітлюватимуть Євро-2012.

"Люди намагаються приховати те, що накрали багато грошей і нічого не зробили нормального для Євро-2012. Розуміючи, що підтримка людей і довіра до них падає шалено, вони просто шукають когось, на кого звалити цю всю свою біду. Очевидно, враховуючи умови, вирішили, що найпростіше це буде звалити на медіа", - наголосив він.

Політик також переконаний, що влада просто не усвідомлює, що таким чином налаштовує проти себе не тільки журналістів, а й суспільство загалом. "І все більше вони будуть втрачати у суспільстві підтримку", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стець прогнозує, що перед виборами на центральні ЗМІ посилиться тиск

"Вони абсолютно вузьколобі. Вони живуть у якомусь своєму ірреальному світі і вони на це сто відсотків підуть (на подання до суду на ЗМІ — ред.). Але я більш ніж переконаний, що це буде один перший великий публічний скандал, якщо буде позов до ЗМІ. Вони його очевидно програють незалежно від того, які у нас суди. Але більше вони програють не в цьому судовому процесі, більше вони програють у несприйнятті їхньої діяльності серед киян та мешканців України взагалі", - підкреслив Стець.

Подібні висловлювання чиновників - це класичний прояв цензури, наголосив голова комітету зі свободи слова. "Це стовідсотково підпадає під формулювання "тиск на журналістів". Класичний прояв, коли через суди пробують тиснути на медіа. Незалежно від того, коли це буде відбуватися, це прояв цензури", - підкреслив Стець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто із журналістів не зацікавлений негативно висвітлювати Євро-2012 - експерт

"У будь-якому випадку це абсолютно тупе вузьколобе бачення того, як треба працювати з медіа", - додав він.

Політик пояснив: "Замість того, щоб проводити відкриті круглі столи, розмови, прес-конференції, пояснювати причини того, чому вони не встигли щось зробити, вони діють таким чином. Бо що освіта цих людей, що розуміння, куди рухається світ і розуміння демократії, у них просто відсутні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко вимагає захистити ЗМІ від тиску перед виборами

Стець запевнив, що профільний комітет, який він очолює, незалежно від представлених у ньому політичних сил, буде захищати у цьому випадку саме журналістів. "Очевидно це точно буде предметом засідання комітету і я особисто точно буду адвокатом тих медіа і ми будемо їх захищати. Це навіть не обговорюється", - запевнив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Багато чиновників вузьколобі. Вони не вміють спілкуватися з пресою - Стець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути