середа, 18 квітня 2012 09:11

Томенко вимагає захистити ЗМІ від тиску перед виборами

Томенко вимагає захистити ЗМІ від тиску перед виборами
На ЗМІ знову тиснуть? Фото: novynar.img.com.ua

Заступник Голови Верховної Ради, Микола Томенко направив звернення Голові Державної податкової служби України та Міністру внутрішніх справ України щодо проведення необгрунтованих позачергових перевірок ЗМІ напередодні початку виборчої кампанії.

Про це повідомляє прес-служба політичної партії "Батьківщина".

У своєму зверненні Микола Томенко зазначив, що, як стало відомо з публікацій у засобах масової інформації, зокрема, з відкритою заяви керівництва телеканалу ТВі, 11 квітня цього року в ТВi звернулася посадова особа Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва з вимогою про допуск її до проведення позапланової виїзної документальної перевірки каналу з питань дотримання вимог податкового законодавства з ПДВ і податку на прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко розраховує на мандат від "Батьківщини" – політолог

Ця інформація була підтверджена офіційним повідомленням ДПС в місті Києві, в якому зазначається, що позапланова податкова перевірка каналу ТВі здійснюється на вимогу слідчого районного управління МВС у місті Києві "з метою встановлення істини по кримінальній справі, порушеній органами прокуратури, яка розслідується слідчими, підпорядкованими МВС ".

Водночас, віце-спікер звернув увагу на те, що перевірка господарської діяльності каналу ТВі з питань дотримання вимог податкового законодавства за вищезгаданий період вже проводилася в 2011 році. Зараз податковим органом здійснюється документальна виїзна перевірка каналу з питань дотримання податкового законодавства. А проведення одночасно двох позапланових перевірок значно ускладнить роботу телеканалу і може привести до фактичного блокування його діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков таки йтиме на вибори

Він підкреслив, що створення штучних перешкод у роботі каналу шляхом постійного проведення позапланових перевірок може привести до порушення вимог Конституції та законодавства України щодо свободи слова і прав громадян на отримання об'єктивної інформації.

"Особливо неприйнятним такий тиск на телеканал бачиться в той час, коли в Україну фактично почалася інформаційна підготовка до проведення виборчої кампанії з виборів народних депутатів України", - додав політик.

Микола Томенко попросив Голову Державної податкової служби та міністра внутрішніх справ звернути увагу на неприпустимість проведення необгрунтованих позачергових перевірок ЗМІ напередодні початку виборчої кампанії, вжити заходів щодо недопущення блокування інформаційної діяльності телеканалу ТВі і забезпечити умови для нормальної роботи творчого колективу цієї телеорганізації.

Зараз ви читаєте новину «Томенко вимагає захистити ЗМІ від тиску перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути