четвер, 01 березня 2012 16:21

Стець прогнозує, що перед виборами на центральні ЗМІ посилиться тиск

Стець прогнозує, що перед виборами на центральні ЗМІ посилиться тиск

Народний депутат від НУНС, новообраний голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає, що перед виборами найбільш сильний тиск відчують київські ЗМІ.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, розповідаючи про свої планах на новій посаді.

Так, зокрема, Стець зазначив, що раніше комітет не спілкувався зі ЗМІ і тому він запропонував журналістам обрати п'ятьох колег, які будуть у постійному діалозі з комітетом.

"Структурно до цієї п'ятірки буде входити один представник регіональних ЗМІ та четверо - центральних, київських. Чому так? По-перше, загальнонаціональних видань у нас просто більше, по-друге, шквал тиску на ЗМІ я очікую саме в Києві", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратора береться захищати журналістів

Стець додав: "Я можу сказати, що тиск на регіональні ЗМІ відбувається більш нахабно і примітивно, і тому більше впадає в очі, а в Києві це більш тонко. Але результат один і той же".

Голова комітету також вважає, що рівень свободи слова на сьогоднішній день опустився до рівня 2002 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгресмени США нагадали Грищенку про демократію та свободу слова

"Свобода слова - це не вибіркова якість. Це стан, коли кожна людина може висловити, що вона думає, в будь-якому місці, і не боятися, що у неї виникнуть проблеми. У Росії Інтернет досить вільний, але не можна сказати, що в Росії є свобода слова. Не можна говорити, що якщо свобода є в Інтернеті, то вона частково є. Вона не може бути частковою - свобода слова або є, або її немає. Тому так, Україна в цьому показнику опустилася до рівня 2002 року", - підкреслив Стець.

Зараз ви читаєте новину «Стець прогнозує, що перед виборами на центральні ЗМІ посилиться тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути