понеділок, 10 жовтня 2011 09:55

У Партії регіонів похвалились поширенням свободи слова

У Партії регіонів похвалились поширенням свободи слова

Член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко заявила, що влада останнім часом зробила чимало кроків, спрямованих на покращення ситуації зі свободою слова в Україні.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це політик розповіла у своєму виступі на Родоському форумі у Греції.

Зокрема, Бондаренко відзначила, що в країні розпочала свою роботу україномовна версія телевізійного каналу новин Euronews. Це, за її словами, сприятиме зближенню інформаційного простору України і Європи та впровадженню європейських стандартів журналістики.

У цьому контексті парламентарій нагадала і про ухвалений закон "Про доступ до публічної інформації". Як приклад роботи закону - уперше були відкриті списки осіб, які користуються держдачами, зазначила вона.

"Тепер влада не має можливості приховувати інформацію про витрати коштів бюджету", - підкреслила депутат.

Крім того, Бондаренко наголосила, що було створено Міжвідомчу робочу групу з вирішення проблемних питань у відносинах між представниками ЗМІ і влади.

Депутат також повідомила, що останнім часом відбулися зрушення у розслідуванні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. "Зараз іде суд над організаторами. Розслідується кримінальна справа проти можливих замовників", - додала "регіоналка".

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів похвалились поширенням свободи слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути