середа, 17 серпня 2011 10:51

Азаров "розбомбив" Мінохорони здоров'я

Азаров "розбомбив" Мінохорони здоров'я

Прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував Міністерство охорони здоров'я через недостатню забезпеченість хворих ліками, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Назвати нашу систему охорони здоров'я досконалою не може навіть найбільш затятий оптиміст. Я вже говорив про жахливий стан лікарень у шахтарських містечках, в аграрній глибинці - це сором для європейської держави", - зауважив прем'єр.

Азаров заявив, що уряд проводить модернізацію лікарень, і за п'ять років якість медичної допомоги буде "абсолютно новою".

"Але люди не припиняють хворіти. Є хворі, яким ліки потрібні щодня. Тим часом стан справ із забезпечення лікарськими засобами у нас не просто поганий, а не прийнятний. Це при тому, що державне фінансування на закупівлю ліків надане повністю. Вже середина восьмого місяця року, а Міністерство охорони здоров'я не закупило достатньої кількості ліків. Наприклад, хворим на гемофілію. Цьому немає виправдань", - наголосив чиновник.

На його переконання, Мінохорони здоров'я не впоралось із своїми обов'язками. Виходу із ситуації воно не запропонувало і створило у країні надзвичайну ситуацію.

За словами Азарова, на засіданні уряду у понеділок у ситуацію доручили втрутитись міністру надзвичайних ситуацій Віктору Балозі. Він має зв'язатись із виробниками ліків і забезпечити їхнє постачання до України протягом двох тижнів.

Також ситуацію вивчатиме комісія на чолі із Клюєвим - шукатиме причини блокування закупівлі ліків.

Зараз ви читаєте новину «Азаров "розбомбив" Мінохорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути