вівторок, 16 серпня 2011 16:23

Азаров заявив, що через Росію в Україні може поменшати валютних запасів

Азаров заявив, що через Росію в Україні може поменшати валютних запасів

Негативне сальдо у двосторонній торгівлі України з Росією спричинене, насамперед, завищеними цінами на російський природний газ.

Таку думку сьогодні висловив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції в Києві.

"Грубо кажучи, ми переплачуємо щомісячно значні суми, і це, безумовно, впливає на рівень наших двосторонніх відносин. Тому ведемо роботу, щоб переглянути умови поставки газу. Торгово-економічні взаємини мають бути взаємовигідними", - сказав він.

Прем'єр додав, що економіка України сьогодні перекриває це негативне сальдо, однак ризик зменшення валютних резервів країни залишається.

В цілому він зазначив, що товарообіг України та Росії розвивається динамічно: цього року він виріс в 1,6 раза і за підсумками року, за оцінками українського уряду, досягне $ 50 млрд.

Азаров також заявив, що "Білорусь йде своїм шляхом, Україна йде своїм шляхом".

Як пояснив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко, це не було відповіддю на питання, яке би стосувалося газової сфери.

"Глава уряд дійсно заявив, що, взагалі, в України свій шлях, у Быларусі - свій шлях, і це стосується всіх питань розвитку. Це була відповідь на абсолютно інше (що не стосується газу) питання ", - пояснив прес-секретар.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заявив, що через Росію в Україні може поменшати валютних запасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути