вівторок, 16 серпня 2011 16:52

Азаров на книжковому ярмарку розповідав, як любить читати
17

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні в Києві відкрилася сьома книжкова виставку-ярмарок. Відкрив виставку в Українському домі прем'єр-міністр Микола Азаров.

Під час урочистостей прем'єр заявив, що йому приємно від того, що українська книга виходить з "неприємного становища, у якому вона була" та пообіцяв, що наступного року українське книговидавництво отримає удвічі більший обсяг державних дотацій, ніж цьогоріч.

"Ми підтримували та будемо підтримувати наше українське книговидавництво. Це наша принципова політика. І справа не тільки в дотаціях із держбюджету. А їх ми виділяємо із року в рік все більше та більше, і наступного року збільшимо у два рази, порівняно із цим роком", - сказав він.

Азаров також запевнив, що уряд працюватиме над програмами для здешевлення українських книг.

Розповів прем'єр і про власні літературні вподобання. Так Азаров зізнався, що з української літератури читає твори Тараса Шевченка, особливо його проза. Крім того прем'єр-міністр наголосив, що саме книги зробили з нього "широко освічену" людину.

На виставці-ярмарку Азаров придбав книгу з творами Миколи Гоголя видавництва "Грані-Т"за 90 грн. Після від'їзду прем'єра вона вже коштувала 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров на книжковому ярмарку розповідав, як любить читати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути