четвер, 10 лютого 2011 15:48

Азаров порадив Тимошенко не стогнати над шельфом Чорного моря

Азаров порадив Тимошенко не стогнати над шельфом Чорного моря

Найближчими днями уряд ухвалить рішення про укладання мирової угоди з компанією "Венко Прикерченська" (Vanco Prykerchenska), тому опозиції радять не стогнати над цим питанням.

Про це сьогодні на брифінгу заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр поінформував, що на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів це питання не розглядалося, оскільки не були повністю погоджені необхідні документи.

Водночас чиновник запевнив, що воно буде розглянуто і ухвалено найближчим часом.

Азаров підкреслив, що "безглуздий конфлікт" з іноземним інвестором, створений попереднім урядом,  призвів до втрати часу і доходів та до втрати Україною своєї репутації.

"І зараз ті стогони, які лунають стосовно нібито віддачі шельфу – це просто політичні спекуляції", - зазначив глава уряду.

За його словами, лише одна бурова установка, за допомогою якої здійснюється розвідувальне буріння, коштує мільярди доларів.

"Тому необхідно ще знайти інвестора, який погодиться вкласти серйозні гроші у розвідку. А поки що йдеться про розвідку шельфу, про оцінку запасів. А потім, якщо родовище виявиться продуктивним, і його економічні параметри зумовлять рентабельність видобутку нафти і газу, ще необхідно знайти інвестиції, які мають бути вкладені в це", - підкреслив Азаров.

"Рішення буде ухвалено на Кабінеті Міністрів, і воно буде реалізовано. І я сподіваюся, що, за сприятливого розвитку подій, Україна матиме свою нафту і свій газ, а це для нас надзвичайно важливо", - підсумував прем'єр-міністр.

Як повідомлялось, фракція БЮТ заявила, що підготувала законопроект про заборону розробки шельфу Чорного моря компанією "Vanco Prykerchenska". Про це сказала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми підготували законопроект, в якому передбачається, що стратегічні родовища, подібні до шельфу Чорного моря, розробляються лише компанією НАК "Нафтогаз Україна", - уточнила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Азаров порадив Тимошенко не стогнати над шельфом Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути