середа, 26 жовтня 2011 10:55

Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД

Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД

Підписавши договір про зону вільної торгівлі з країнами СНД, Україна ввійшла у нову економічну реальність.

Про це на відкриті засідання Кабінету міністрів заявив Микола Азаров.

"Вчора головну тему минулого тижня – створення в Європі нової зони вільної торгівлі між країнами СНД, а також погодження позицій договору про вільну торгівлю між Україною та ЄС – на моє прохання коментували і обговорювали ті, кого це безпосередньо стосується. У Дніпропетровську я спілкувався з керівниками і робітниками Південмашу, будівельниками автодоріг, менеджерами металургійного комбінату, студентами Дніпропетровського університету, які завтра прийдуть працювати на виробництво. Саме для всіх цих людей, для реального сектора економіки наш уряд створює умови вільної торгівлі і на сході, і заході", - наголосив прем'єр.

Він переконаний, що люди оцінюють створення ЗВТ позитивно.

"Люди розуміють, що отримують інструмент для реалізації переваг нашої економіки, для збільшення своїх доходів. Це говорять люди практичної діяльності, які знають, що наприклад, 70% комплектуючих для українських ракетоносіїв надходить з Росії, що в Євросоюз сьогодні експортується лише до 10% нашого металу і треба здійснювати глибоку модернізацію виробництв. Головне, що українські інженери готові конкурувати з фахівцями з країн і ЄС, і СНД", - підкреслив голова уряду.

Азаров наголосив, що тепер Україна входить в нову економічну реальність: "Хто отримує переваги від вільної торгівлі? Той, хто пропонує більш якісний, дешевий або унікальний продукт. Отже, ми маємо бути готовими до посилення конкуренції. Маємо навчитись вигравати конкуренцію за рахунок якості, вищої продуктивності праці, сучасного маркетингу і, безумовно, за рахунок унікальних науково-технічних рішень. Технологічно слабкі підприємства шансів не мають. Їх місце на ринку перехоплять іноземні товаровиробники".

Зараз ви читаєте новину «Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути