пʼятниця, 20 травня 2011 16:24

Азаров хоче зробити інноваційний прорив з "лукашенківською" Білоруссю

Азаров хоче зробити інноваційний прорив з "лукашенківською" Білоруссю

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністру освіти, науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику та голові Державного комітету з питань науки, інновацій та інформації України Володимиру Семиноженку почати переговори з білоруською стороною щодо створення спільного інноваційного центру.

"Доручаю Семиноженку і Табачнику вступити в контакти в найкоротші терміни. Необхідну законодавчу базу ми зробимо", - сказав глава українського уряду на урочистому засіданні з нагоди Дня науки в п'ятницю в Києві.

Азаров нагадав, що 19 травня в ході переговорів з керівництвом Білорусі він запропонував створити спільний інноваційний центр і підкреслив, що Україні необхідні нові проривні наукові та технологічні розробки.

День науки наголошується в Україну в третю суботу травня, в поточному році - 21 травня.

Як повідомлялося, Азаров на зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Михайлом М'ясниковичем у розширеному складі в Мінську в четвер заявив: "Ось росіяни створили Сколково (інноваційний центр в РФ - ред.), Але у них гроші є, а у нас з грошима погано. Але разом з тим, давайте подумаємо про створення спільного центру інноваційного на паях, e складчину, як раніше говорили. У вас наука в хорошому стані, і у нас вона непогана. Її важливо комерціалізувати, щоб вона працювала на людей ".

За словами українського прем'єра, Україна також зацікавлена ??у співпраці з Білоруссю у сфері розвідки та експлуатації родовищ корисних копалин, у розвитку машинобудівної бази для села, у фармацевтичній галузі, а також у відновленні в Україні системи холодильників та овочесховищ.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче зробити інноваційний прорив з "лукашенківською" Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути