Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 11:23

Непокірних русанівських дачників переселять на Троєщину за 60 мільйонів

Непокірних русанівських дачників переселять на Троєщину за 60 мільйонів

Дачі в районі Русанівських і Воскресенських садів Києва, що заважають будівництву Подільського мостового переходу, перенесуть на вул. Радистів, Деснянський район, майже за 60 млн грн.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Для цього проведуть нову дачну забудову. Замовником торгів виступило КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва". Головний розпорядником коштів виступило Міністерство фінансів України. Фінансування будівництва буде зроблено за рахунок державного бюджету.

Роботи планується зробити в період квітня-грудня 2011 року. Займеться новою дачної забудовою харківське ТОВ "Харківспецбуд-1". Процедура закупівлі пройшла за системою відкритих торгів. Договір підписаний 13 травня 2011 року.

Нагадаємо, роботи з будівництва Подільського мосту в місті Київ планують завершити в 2013 році. За словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, першу частину проекту планується завершити в травні 2012 року, а повністю об'єкт буде зданий в 2013 році.

Будівництво Подільського мосту буде проходити через Русанівські сади, і за рішенням мерії Києва, приватні домоволодіння, розташовані на цій території, підлягають знесенню. Жителям міста, чиї дачі потрапляють під знесення у результаті будівництва мосту, вже виділено 6 га землі на Троєщині. Вже більше 2/3 людей погодилися на ці умови, з рештою міська мерія вирішуватиме зазначене питання через суд. Усім "переселенцям" за рахунок бюджету будуть побудовані будинки площею від 50 кв м. Якщо людина відмовляється від земельної ділянки з будинком, вона зможе взяти компенсацію грошима або квартирою - заявляють у мерії.

Зараз ви читаєте новину «Непокірних русанівських дачників переселять на Троєщину за 60 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути