понеділок, 18 квітня 2011 10:02

Мешканці Русанівки закликають прибрати плавучі ресторани з набережної

Мешканці Русанівки закликають столичну владу прибрати дебаркадери з Русанівської набережної.

Мешканці мікрорайону Русанівка звернулися до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації Олександра Шевчука та директора КП "Плесо" Павла Походія із вимогою терміново прибрати із Русанівської набережної незаконно розміщені дебаркадери.

Про це повідомив мешканець Русанівки, депутат Київської міської ради Олексій Давиденко.

За словами Давиденка, відповідне звернення до керівників міста та району в ході мітингу, проведеного на знак протесту проти незаконного розміщення дебаркадерів на Русанівській набережній, підписали більше тисячі мешканці Русанівки.

"У русанівчан уже увірвався терпець. Вони показали, що готові до активних дій на захист свого мікрорайону від плавучих ресторанів та офісів, які забруднюють пляж та руйнують набережну. Я обов'язково передам звернення мешканців мікрорайону очільникам столиці і особисто проконтролюю виконання його вимог", - зазначив Давиденко.

Депутат повідомив, що жоден із цих 10-ти дебаркадерів, пришвартованих сьогодні на Русанівці, не обладнаний ані системою каналізації, ані іншими інженерними мережами, тому увесь непотріб із плавзасобів забруднює Русанівський пляж та канал. Також, за словами політика, мешканці Русанівки побоюються, що плавучі ресторани можуть зруйнувати саму набережну, оскільки вони пришвартовані між бетонними плитами, якими укріплювалась набережна ще у 70-х роках минулого століття.

"Русанівська набережна була укріплена цими плитами майже півстоліття тому. І вони явно не розраховані на таке навантаження як утримування дебаркадерів. Тож не виключено, що рано чи пізно укріплення почне руйнуватися. Для Русанівки це буде справжнісінькою катастрофою!", - застеріг Давиденко.

Депутат нагадав, що рішенням Київради Русанівській набережній присвоєно статус паркової зони. Відповідно, ніякі плавучі ресторани і готелі там розташовуватись не можуть.

Під час акції протесту юні мешканці Русанівки випустили у воду понад 50 паперових корабликів, які мають вказати дебаркадерам шлях виходу з Русанівського каналу.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Русанівки закликають прибрати плавучі ресторани з набережної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути