Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2010 15:42

Київрада схвалила проект будівництва Подільського мосту

Київрада схвалила проект будівництва Подільського мосту

Містобудівна рада Києва схвалила скоригований Дирекцією будівництва метрополітену (ДБМ) проект будівництва лівобережної ділянки Подільського мосту від дамби на Русанівських садах до бульвару Перова.

Про це на секції містобудівної ради сказав його голова, виконуючий обов"язки начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Київської міськдержадміністрації Сергій Броневицький.

"У випадку цього коригування роботи (з будівництва) стають більш технологічними і дешевшими на 200 мільйонів гривень", - сказав Броневицький.

За словами головного інженера проекту Михайла Корнєєва, коректування полягає в будівництві естакади для автомобільного руху на вказаній ділянці, а не напівтунелю, як планувалося раніше.

Довжина скоригованої ділянки проекту складає близько 700 метрів.

Корнєєв наголосив, що окрім здешевлення вартості робіт будівництво естакади дозволить не перекривати рух по залізничних коліях, що пролягають на ділянці, і не перекладати шість магістральних водопроводів.

Схвалюючи проект, містобудівна рада рекомендувала ДБМ, як замовнику будівництва, та проектній організації Київсоюзшляхпроект погодити проект з розробниками нового генерального плану розвитку Києва до 2025 року.

Броневицький зазначив, що скоригований проект ділянки повинен відповідати єдиній концепції проходження метро на Троєщину, швидкісного трамвая, розміщення станцій метро і транспортних розв"язок.

Як повідомлялося раніше, на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту КМДА минулого року виділила приблизно 20% коштів, передбачених за графіком не 2009, а 2008 року. Крім опори N 1 на Подільсько-Воскресенському мості збирають арочні прольоти, повільними темпами ведеться будівництво опор в"їзду на Подільський міст з боку Верхнього Валу. Досі невирішеними залишаються земельні проблеми: Русанівські сади, переселення гуртожитку Ленкузні і винесення підприємств, які перебувають в зоні будівництва мосту на правому березі.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Київрада схвалила проект будівництва Подільського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути