четвер, 21 червня 2012 16:17

Автор Конституції вірить, що цього разу Ставнійчук буде дотримуватися конституційної процедури

Автор Конституції вірить, що цього разу Ставнійчук буде дотримуватися конституційної процедури
Віктор Мусіяка згоден, що може знадобитись референдум. Фото: golosua.com

Секретар Конституційної асамблеї Марина Ставнійчук не відкрила нічого нового сказавши, що для внесення змін у Конституцію потрібно буде провести референдум.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав один з авторів Конституції екс-нардеп Віктор Мусіяка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розповів, коли Конституційна асамблея внесе зміни до української Конституції

"Якщо будуть зміни до 1, 3 та 13 розділів Конституції, то тоді референдум просто необхідний: Верховна Рада голосує двічі, а після цього треба виносити на референдум, так говорить Конституція", - зазначив він.

Інший шлях був би антиконституційний, вважає політик.

"Те, що готував свого часу Ющенко, хотів обійти Верховну Раду і винести зразу на референдум. Такі штучки уже влаштовували, і не тільки у нас — відомий пан Адольф це робив, брав у народу згоду а тоді... Це легше за все", - вважає Мусіяка.

Водночас, Мусіяка нагадав, що колись пані Ставнійчук була одним із ініціаторів проведення референдуму в обхід Верховної Ради при президентові Віктору Ющенку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий

"Вона була в Національній конституційній комісії, коли готувався цей референдум (Ющенком, в обхід парламенту — ред.). Та я думаю, що Марина Іванівна зараз буде чітко дотримуватись конституційної процедури", - запевнив він.

Також, коментуючи слова Ставнійчук про те, що в цьому питанні давно ведуться суперечки, політик сказав:"Суперечки можуть бути тільки про антиконституційний шлях — щоб обійти Верховну Раду і взагалі не виносити на неї, як збирався робити Ющенко".

Нагадаємо, що Конституційна Асамблея була створеня 17 травня 2012 року і є допоміжним органом при президенті для підготовки законопроекту по внесенню змін до Конституції України. Вчора, 20 червня, відбулося перше засідання КА, на якому були присутні усі колишні та чинний президент України Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Автор Конституції вірить, що цього разу Ставнійчук буде дотримуватися конституційної процедури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути