вівторок, 19 червня 2012 15:13

Завтра вперше збереться Конституційна асамблея - прийде і Янукович

Завтра вперше збереться Конституційна асамблея - прийде і Янукович
Віктор Янукович візьме участь у першому засіданні Конституційної асамблеї. Фото: novynar.com.ua

Президент України Віктор Янукович візьме участь у першому засіданні Конституційної асамблеї, яке відбудеться в середу, 20 червня.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у засіданні також візьмуть участь голова Верховної Ради України Володимир Литвин, керівники парламентських фракцій, співробітники адміністрації президента.

Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею" 17 травня. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при президенті України.

У завдання цього органу, які перераховані в положеннях про Конституційну асамблею, входить підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України, організація суспільного, професійного (за участю міжнародних експертів) обговорення цього законопроекту, а також доопрацювання тексту за результатами такого обговорення. Потім асамблея надає доопрацьований текст змін до Конституції президенту України, який вносить його на розгляд Верховної Ради.

Конституційна асамблея утворена у складі 94 чоловік. Поки в ній немає представників опозиційних партій. Основну частину Конституційної асамблеї складають науковці, фахівці у правовій та юридичній сферах, судді Конституційного суду, глава Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

Головою асамблеї призначений перший президент України (1991-1994 рр..) Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Завтра вперше збереться Конституційна асамблея - прийде і Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути