субота, 19 травня 2012 16:03

"Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий

"Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий
Борис Безпалий каже, що влада відволікає увагу від погіршення життя. Фото: obozrevatel.com

Колишній народний депутат Борис Безпалий вважає діяльність Конституційної асамблеї піар-кампанією до парламентських виборів.

"Це дорадчий орган при президентові, тому називати його Конституційною асамблеєю — значить вводити суспільство в оману, - зазначає політик у коментарі для Gazeta.ua. - Сам президент призначає туди людей, робота фінансується із коштів, виділених на забезпечення діяльності глави держави. Тому це просто експертна група, і гроші на неї тратити недоречно, все це можна вирішити в робочому порядку — у нас купа профільних інститутів і центрів при Академії наук".

Щоб вносити зміни до Основного Закону, треба радитися з суспільством, переконаний Безпалий.

"Хороші зміни до Конституції доречні завжди, а погані недоречні ніколи, - зазначає екс-депутат. - Чи актуально вводити якісь зміни до Конституції — треба провести широке суспільне обговорення. Чинна Конституція цілком дозволяє проводити модернізацію країни відповідно до директив ЄС і європейських стандартів. Або щоб не допустити концентрації енергетичних ресурсів чи хімічної промисловості в руках однієї корпорації".

На думку Безпалого, пожвавлення діяльності Конституційної асамблеї є черговою піар-кампанією напередодні виборів до парламенту.

"Це відволікання суспільної уваги від погіршення життя. Чергова локшина на вуха електорату. Наявність дискусії в суспільстві про необхідність нового Основного Закону свідчить про те, що українці сприймають свою державу як антиправову. Адже стаття 13 Конституції передбачає виключне право парламенту розробляти і ухвалювати її", - резюмує Борис Безпалий.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович своїм указом створив Конституційну асамблею для підготовки змін до Конституції. Голова асамблеї Леонід Кравчук заявив, що змінити Конституцію планується до 2014 року. Опозиція відмовилася делегувати своїх представників до цього органу, вважаючи його неконституційним. Підозрюють, що влада хоче протягнути до Конституції зміни про вибори президента у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «"Конституційна асамблея — це локшина на вуха електорату", — Безпалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути