вівторок, 13 квітня 2021 16:45

"Автомайдан" звернув увагу на суддю, яка впливатиме на ВРП і кваліфікаційну комісію

Суддя Київського апеляційного суду Тетяна Невідома з 2015 року декларує начебто недобудований маєток під Києвом. При цьому родина судді користується службовою квартирою в столиці, повідомляє проєкт організації "Автомайдан" PROSUD.

Тетяна Невідома входить у Раду суддів. Орган делегуватиме представників до конкурсної комісії, яка обиратиме нові Вищу кваліфікаційну комісію суддів і Вищу раду правосуддя.

  Всеукраїнський з’їзд суддів проходив у березні.
Всеукраїнський з’їзд суддів проходив у березні.

У декларації за 2020-й суддя вказала як незавершений будинок у селі Крушинка. Маєток ззовні має завершений вигляд. На подвір'ї - басейн, професійно облаштоване озеленення.

З карт Google Earth видно, що будівництво розпочалось щонайменше 2010 року, і з 2016-го його вигляд не змінюється.

 

Сумнівно, що за 11 років він і далі недобудований. Найімовірніше, його просто не здають в експлуатацію, щоб не платити податки на нерухомість. Ще це дозволяє судді не вказувати метраж будинку і його вартість, що перешкоджає встановити відповідність витрат родини з офіційними заробітками, пише сайт.

Зовнішній вигляд будинку показує, що витрати на будівництво були доволі значними. А оскільки почалось будівництво 2010-го, коли в службовців зарплата не була такою високою, то виникають питання до джерел їхнього походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пропонує ліквідувати очолюваний одіозним Вовком ОАСК

Тетяна Невідома почала працювати суддею в Харкові. 1999-го була переведена до Києва. З 2002 року її родина користується квартирою, наданою їм Шевченківською райдержадміністрацією міста Києва.

Житло площею 135 кв. м за останньою оцінкою коштує 374 тис. грн. У квартирі прописані батьки судді, які до отримання житла мешкали в Харкові. Імовірно, їх переселили, щоб отримати побільше квадратних метрів як для великої сім'ї, припускає PROSUD.

Крім того, суддя недобудованою вказала ще й квартиру в Києві площею 65 кв. м.

За підсумками 2020-го зарплата судді становить 2,19 млн грн. Її чоловік Василь Невідомий на роботі в Рахунковій палаті заробив 2,11 млн.

"Тепер же, як член ради суддів, Невідома буде не лише працювати просто суддею, але й впливати на судову систему, зокрема, брати участь у формуванні конкурсних комісій до ВККС та ВРП", - повідомляє сайт.

9 березня громадськість виходила на акцію "Ні з'їзду суддівської нечесті" до столичного "Президент готелю", де проходив з'їзд суддів. Там обирали членів Вищої ради правосуддя і суддю Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Автомайдан" звернув увагу на суддю, яка впливатиме на ВРП і кваліфікаційну комісію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути