середа, 18 квітня 2012 10:44

Аваков в Італії веде активне політичне життя і спілкується із журналістами

Аваков в Італії  веде активне політичне життя і спілкується із журналістами
Аваков не каже, в якому місті Італії він знаходиться. Фото: liga.net

Арсен Аваков переконує, що веде активне політичне та ділове життя, мав цілу низку зустрічей із євродепутатами, політиками та урядовцями різних європейських держав.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC-Україна.

Із журналістами політик, який перебуває в Італії і чиєї екстрадиції намагається добитися Україна, спілкувався за допомогою Skype.

Пан Аваков спершу попередив: "Говоритиму тільки правду. Але не всю. Деяку інформацію я опускатиму. Із міркувань безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков опинився на розвилці трьох шляхів – Карасьов

Зокрема, він відмовився відповідати на питання, в якому місті Італії він нині перебуває, зазначив тільки, що "італійська юстиція прекрасно знає, де я". Політик підтвердив, що італійський суд не обрав йому жодного запобіжного заходу, і він може вільно пересуватися в межах Італійської Республіки, доки вирішується питання про його екстрадицію.

Тим часом він планує звернутися до італійського суду із позовом про дифамацію - до Генеральної прокуратури України, яка розповсюдила дані про його домашній арешт.

Про ув'язнення Арсен Аваков розповідає навіть із захопленням: жодного побутового або іншого дискомфорту, крім обмеження волі. Сумував тільки, що немає співрозмовників, з ким можна було б поговорити російською або українською. На всю в'язницю знайшовся тільки один чоловік, який заявив, що може поспілкуватися з іноземцем, але, коли його привели до пана Авакова, єдине, що він зміг сказати: "Лукашенко – ура!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко поклопотала за Авакова перед італійським урядом

Арсен Аваков упевнений, що в Італії не сумніваються у політичному підґрунті кримінальної справи про нього, і припускає, що в його екстрадиції Україні відмовлять. Тому він планує брати участь у майбутніх парламентських виборах за партійними списками:

"Не хочу профанацій мажоритарної кампанії, оскільки я перебуваю не в Харкові".

До обрання у Верховну Раду повертатися в Україну Аваков не планує, але й міняти свій статус громадянина України на будь-який інший політик також не бажає.

Зараз ви читаєте новину «Аваков в Італії веде активне політичне життя і спілкується із журналістами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути