субота, 14 квітня 2012 17:55

Аваков поки що не збирається просити політичного притулку

Аваков поки що не збирається просити політичного притулку
Арсен Аваков. Фото: focus.ua

Екс-глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков поки що не бачить необхідності просити політичного притулку. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"На сьогоднішній день я ні в одній державі Європи не звертався до влади з проханням про політичний притулок", - сказав Аваков.

У той же час він зазначив, що участь в судовому процесі якимось чином змінить його статус.

"Як саме, поки я не знаю. Юристи кажуть, що все розвивається в правовій площині і хвилюватися нема про що. З точки зору тутешніх законів, різновидів захисту прав людини з боку держави, у тому числі політичного притулку, може бути декілька. І не всі вони укладаються в традиційні схеми нашого уявлення про ці механізми в по-справжньому демократичному суспільстві", - сказав екс-глава Харківської облдержадміністрації.

Він також підтвердив, що суд Рима відпустив його без домашнього арешту та інших обмежень.

"У будь-якому випадку, вже наявне рішення суду - воно зараз у мене на руках - по суті своїй - безпрецедентне. Тут вказано, що я відпущений без всяких обмежень. Єдине зобов'язання - брати участь в судовому процесі. Тобто, я перебуваю на території Італії легально , можу вільно пересуватися, ні про який домашній арешт, інших обмеженнях - як нахабно збрехала ГПУ - мова взагалі не йде. Я ще подумаю, пораджуся з адвокатами і, не виключено, пред'явлю нашим органам позов за розповсюдження подібної неправдивої інформації. Набридла це суцільна брехня", - додав Аваков.

Відносно Авакова порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Екс-губернатора підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.

Сам Аваков заявляє про фальсифікацію підписів на документах, на підставі яких на нього було заведено справу.

"Я керував областю досить довго, але їм не вдалося знайти ні одного сумнівного рішення, документа. Підстав для порушення справи не було. Ну, довелося "накопати" сумнівну історію з відчуженням землі, яке нібито мало місце. Підробили мої підписи", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Аваков поки що не збирається просити політичного притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути