вівторок, 15 травня 2012 17:26

Асоціація України з ЄС залишається спільною метою - Штефан Фюле

Асоціація України з ЄС залишається спільною метою - Штефан Фюле
Штефан Фюле каже, що Україну ще чекають в Європі. Фото: horoshienovosti.com.ua

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле знову заявляє, що асоціація України з ЄС залишається спільною метою, і відмова від цього процесу буде "зрадою громадян і зрадою принципів Східного партнерства".

Таку заяву Фюле зробив під вівторок в Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення Ради співробітництва Україна-ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про Московський саміт: "Сподіваюсь, у Януковича вистачить розуму, щоб не здати українську трубу"

Відзначивши, що Угода про асоціацію "буде рамками, які принесуть вигоду Україні і ЄС, рамками, які повністю поважають територіальну цілісність України", Фюле сказав: "Немає ніякого плану Б. Ми віримо, що відмова від процесу асоціації буде зрадою громадян і зрадою принципів Східного партнерства. Але це не означає, що ми будемо йти на компроміс в питанні демократичних цінностей, прав людини, основних свобод і верховенства права, які є частиною цієї угоди. Українська прихильність європейської інтеграції буде оцінена на основі її прихильності реформам".

Єврокомісар ще раз висловив сподівання на те, що Україна вирішить проблему політично мотивованого судового переслідування та виборчого використання закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно" - політолог

Говорячи про процес проведення реформ, Фюле привів у приклад конституційну, нагадавши, що президент України заснував конституційну асамблею. Єврокомісар упевнений, що цей процес повинен бути продовжений всеохоплюючим і прозорим чином.

"У нас є позитивні сигнали про те, що Україна готова відновити серйозну дискусію щодо модернізації газової транзитної системи, що відкриє шлях допомоги з боку ЄС і міжнародних фінансових інституцій", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович каже, що Україні і ЄС треба взяти паузу у відносинах

Єврокомісар позначив і ряд інших питань, над якими сторони повинні працювати разом. Зокрема, Київ і Брюссель домовилися почати неформальний діалог з питання бізнес-клімату.

"Це була серйозна і іноді важка дискусія. Заходи, які ми очікуємо від України, абсолютно чіткі, і мета політичної асоціації та економічної інтеграції залишається нашою спільною метою. І це - абсолютно чітко", - резюмував Фюле.

Зараз ви читаєте новину «Асоціація України з ЄС залишається спільною метою - Штефан Фюле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути