Ексклюзиви
середа, 27 листопада 2013 09:57

Арештували організатора одеського Євромайдана

Арештували організатора одеського Євромайдана
Фото: tsn.ua

П'ять діб арешту отримав організатор одеського Євромайдану Олексій Чорний. Рішення ухвалив Приморський райсуд міста. Активіста звинуватили за двома статтями: непокора міліції та хуліганство, повідомляє 5 канал.

Судове засідання відбувалося за зачиненими дверима лише тридцять хвилин: ані громадяни, ані журналісти доступу до нього не мали.

Таку ухвалу суддя Лабунський жодним чином не пояснив. Відомо лише, що під час засідання зачитали письмові свідчення трьох перехожих, які начебто бачили як руйнували одеський Євромайдан. Самих мітингувальників, попри їхні клопотання, Феміда не вислухала.

Підсудному під час засідання стало зле, "швидка", що приїхала, зафіксувала гіпертонічний криз.

Вирок набуде чинності через 10 діб. За цей час Олексій Чорний може подати апеляцію.

Нагадаємо, 25 листопада о п'ятій ранку Олексій Чорний був затриманий під час знесення одеського Євромайдану. Тоді він намагався забрати свої речі із намету. Правоохоронці зачинили його у автозаку. Обвинувачений каже, що його лупцювали. Міліція спростовує ці закиди.

"Тут взагалі не було судового процесу. Не задовільнили жодне наше клопотання. Ми навіть з боєм добилися, щоб з'явився у мене адвокат. Хоча це право гарантоване законодавством України. По суті справа не розглядалася", каже Олексій Чорний.

 

Зараз ви читаєте новину «Арештували організатора одеського Євромайдана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути