вівторок, 13 липня 2010 15:20

Арештований екс-чиновник Тимошенко збирався тікати до США?

Арештований екс-чиновник Тимошенко збирався тікати до США?

Рішення Печерського суду Києва про заміну запобіжного заходу для колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка з підписки про невиїзд на взяття під варту обумовлено побоюванням прокуратури, що колишній чиновник може виїхати за кордон.

Про це пише "Дело".

Як наголошується в матеріалах справи, незадовго до порушення проти Ігоря Діденка кримінальної справи, він звернувся в дипломатичне представництво США з проханням про відкриття візи

У той же час, 8 липня посольство Сполучених Штатів відмовило колишньому першому заступнику глави НАК "Нафтогаз Україна" у в"їздній візі до США.

Крім того, як з'ясувало слідство, у колишнього топ-менеджера "Нафтогаз України" є дозвіл іспанської влади на постійне проживання в цій країні.

Крім цього, відповідно з матеріалами справи, Діденко просив дати йому можливість виїхати до Швейцарії для лікування в стоматологічній клініці.

Раніше, Служба безпеки України затримала колишнього першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Ігоря Діденка в Києві.

Його затримано в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу, який зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 мільярдів куб м газу.

Справу порушено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зараз ви читаєте новину «Арештований екс-чиновник Тимошенко збирався тікати до США?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути