четвер, 27 січня 2022 06:50

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Арахамія готовий йти до військкомату, Радуцький – до тероборони: як у Раді готуються до ймовірного наступу Росії
5

На тлі інформації про ймовірну нову хвилю російської агресії у Верховній Раді багато говорять про захист України та підготовку до оборони. З лідерами фракцій і керівниками парламенту 25 січня зустрічався міністр оборони Олексій Резніков.

Gazeta.ua запитала у народних депутатів, як вони готуються до ймовірної загрози та що радять робити українцям. Відповідь дав і міністр оборони.

Автор: Сергій Старостенко
  "Коли прийде час – прибуду до пункту збору і виконуватиму накази командира", каже Давид Арахамія
"Коли прийде час – прибуду до пункту збору і виконуватиму накази командира", каже Давид Арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у разі широкомасштабної агресії прийде до військкомату.

"Я військовозобов'язаний. Коли прийде час – прибуду до пункту збору і виконуватиму накази командира. Форма у мене є, взуття – але це все нададуть. Не раджу українцям збирати тривожні валізи. Ситуація повністю контрольована. Ми живемо в умовах війни вісім років. Ситуація не гірша за весну. Зараз через західні ЗМІ нагнітають ситуацію", – каже нардеп.

Міністр оборони Олексій Резніков також не радить збирати тривожні валізки.

Автор: Reuters
  Олексій Резніков розповів, що у разі нової хвилі агресії Росії залишатиметься на робочому місці
Олексій Резніков розповів, що у разі нової хвилі агресії Росії залишатиметься на робочому місці

"Не потрібно мати жодної тривожної валізи. Максимум, тримайте при собі необхідні речі, якщо ваше дитя десь впаде і наб'є синці. Купіть йоду, не більше того", – наголошує міністр.

Резніков розповів, що у разі нової хвилі агресії Росії залишатиметься на робочому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позитиву, окрім ПЛР-тесту": як Зеленського вітали з днем народження

"Я, як міністр оборони, повинен бути разом із головнокомандувачем у разі будь-якого критичного розвитку подій. Я буду на своєму робочому місці і виконуватиму завдання міністра оборони", – говорить міністр.

Автор: Роман Костенко
  "Ми в 2014-му теж нічого не очікували. Повинні бути готові до цього завжди", говорить Роман Костенко
"Ми в 2014-му теж нічого не очікували. Повинні бути готові до цього завжди", говорить Роман Костенко

Нардеп від "Голосу" Роман Костенко радить українцям завжди бути готовими.

"Я – полковник спецназу. У мене завжди зібрана тривожна валіза. Нашою державною програмою повинна бути автономізація міст, населення, кожної людини особисто. Треба ставити по селах генератори. Люди мають готувати тривожні валізки. Нехай будуть – вони нікому не заважають. Це не тому, що Росія завтра нападе. А тому що вона завжди погрожуватиме. Ми в 2014-му теж нічого не очікували. Повинні бути готові до цього завжди. Але панікувати не варто", – каже нардеп.

Позафракційна депутатка Людмила Буймістер розповіла, що залишатиметься в Україні.

"У нас в родині всі сценарії опрацьовані. Все готово. Валізки зібрали. Дітей знаю куди відправляти. А сама нікуди не поїду. Буду захищати Україну", – говорить депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський три роки будує "Країну мрії". На кого робить ставку

Член фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук українцям готувати валізки не радить:

"Такої потреби немає. Я ніколи не готую тривожних валіз. Вступаю активно у боротьбу з проблемами, які виникають у житті. Боротимуся, коли це стане потрібно – якщо це буде функція парламенту, працюватиму тут. Якщо треба буде піти і допомогти комусь, то робитиму це".

Автор: Михайло Радуцький
  "Знайшов військовий квиток. З керуючим військами тероборони зустрічався", говорить Михайло Радуцький
"Знайшов військовий квиток. З керуючим військами тероборони зустрічався", говорить Михайло Радуцький

Нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький розповів, що готується.

"Підготувався. Знайшов військовий квиток. З керуючим військами тероборони зустрічався. Знаю, де буду працювати, якщо це, не дай Боже відбудеться. Валізи жодні не пакував", – каже Радуцький.

Депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович тривожну валізку не зібрав, але радить готуватися до ймовірного нового наступу Росії.

"Сам тривожну валізку не збирав ще. Але мати таку – непогано. Може бути масштабне вторгнення або може не бути. Живучи по сусідству із Росією, треба завжди бути готовим до війни. Я підтримую, що не треба ширити паніку. Але тези "якось воно буде, забудемо про війну" – абсолютно не правильні. Треба бути психологічно готовими. Чоловікам і жінкам варто бути готовими записуватися до тероборони, хто готовий – йти на контракт у Збройні сили. Людям загалом потрібно ознайомитися з порадами від того ж Центру стратегічних комунікацій і не панікувати", – розповідає нардеп.

Автор: Кіра Рудик
  "Мій коханий тренується, щоб вступити у територіальну оборону", розповідає Кіра Рудик
"Мій коханий тренується, щоб вступити у територіальну оборону", розповідає Кіра Рудик

Депутатка від фракції "Голос" Кіра Рудик перераховує гроші армії та радить не панікувати.

"Я перераховую гроші нашій армії. Роблю це постійно. Основна задача – зробити так, щоб військові могли робити свою справу, а ми їх підтримаємо з усіх боків. Родина дуже переживає. Я кажу їм чесно – вірю в нашу армію. Переконана, що міжнародні партнери нас підтримують. Мій коханий тренується, щоб вступити у територіальну оборону. Це найкращий спосіб зняти тривогу. Порадила би українцям не панікувати – знати, де у них документи, особливо дітей, зібрати речі першої необхідності", – каже Рудик.

Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що не вірить у те, що Росія офіційно визнає окуповані нею території Донецької та Луганської областей.

Проєкт звернення до президента РФ Путіна внесли до Держдуми російські депутати-комуністи. Просять главу Кремля офіційно визнати терористичні ЛДНР та якнайшвидше розпочати із ними переговори для створення "правової основи міждержавних відносин".

Зараз ви читаєте новину «Арахамія готовий йти до військкомату, Радуцький – до тероборони: як у Раді готуються до ймовірного наступу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути