вівторок, 25 січня 2022 11:51

Міністр оборони зробив заяву щодо здатності ЗСУ захистити Україну

Міністр оборони зробив заяву щодо здатності ЗСУ захистити Україну
Українські військові перебувають зараз у чудовому морально-психологічному стані, заявив міністр оборони Олексій Резніков. ФОТО: Reuters

Збройні сили України абсолютно укомплектовані та готові захистити державу. Морально-психологічний стан у воїнів чудовий.

Зброї у військових теж достатньо, заявив журналістам у приміщенні Верховної Ради міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

"Повірте, наші військові захищають нас грамотно, професійно та упевнено. Їм є чим це робити. Окрім того сьогодні провели зустріч з Русланом Стефанчуком (спікер Верховної Ради. – Gazeta.ua) та головами фракцій, де обговорювали нагальні та стратегічні потреби для ЗСУ і Міноборони. Готуємо цей пакет із можливими потребами. Обговоримо його спершу із прем'єр-міністром та міністром фінансів", - сказав Резніков.

Глава Міноборони не вірить у те, що Росія офіційно визнає окуповані нею території Донецької та Луганської областей.

"Якщо вони це зроблять, то це означатиме вихід РФ із Мінських угод, які є логістичним майданчиком на виконання домовленостей досягнутих під час зустрічей у Нормандському форматі. Вихід Москви означатиме, що треба шукати нові моделі взаємодії. Сумніваюся, що вони на це наважаться. Така ініціатива російських комуністів – це провокація, спрямована на те, щоб змусити нас нервувати. Ми не робитимемо цього. Заклики визнати незаконні терористичні угруповання – це старий наратив. Як і їх заяви про те, що росіян там немає. А я нагадую, що дві тисячі кадрових російських офіцерів перебувають в ОРДЛО постійно", - додав міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя із США прибула в Україну

Раніше Олексій Резніков запевнив, що підстав вважати, що відбудеться відкрите вторгнення Росії в Україну, зараз немає.

Проєкт звернення до президента РФ Володимира Путіна внесли до Держдуми російські депутати-комуністи. Просять главу Кремля офіційно визнати терористичні ЛДНР та якнайшвидше розпочати із ними переговори для створення "правової основи міждержавних відносин".

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони зробив заяву щодо здатності ЗСУ захистити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути