вівторок, 25 січня 2022 10:32

"Дайте просто працювати!": ФОПи пікетують під Верховною Радою – центр Києва перекритий
8

Під Верховною Радою розпочався мітинг ФОПів. Зібралося кілька сотень людей із білими прапорами на які нанесена назва бізнес-спільноти SaveФОП. Через це практично повністю перекритий автомобільний рух у центральній частині Києва.

Підприємці вимагають прийняти законопроекти №5866 і 5866-1, які передбачають захист спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

ФОПи зібралися на масштабний мітинг під Верховною Радою
Фото: Анастасія ПРОКАЄВА
Поліція перекрила рух по центральній частині Києва через мітинг ФОПів
ФОПи зібралися на масштабний мітинг під Верховною Радою
Поліція перекрила рух по центральній частині Києва через мітинг ФОПів
ФОПи зібралися на масштабний мітинг під Верховною Радою

Люди розтягнули банери на металевій огорожі навколо Верховної Ради із підписами на кшталт: "Або 5866, 5866-1 або геть із влади!", "Дайте просто працювати", "Гетманцев – ворог українського бізнесу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФОПи зможуть подати річну декларацію у "Дії"

Це перший мітинг підприємців у новому році. Востаннє до цього виходили на пікети у грудні 2021-го.

ФОПи вимагають скасувати обов'язкове використання касових апаратів у їхній діяльності. Переконують, що фіскалізація стане ударом по їхніх справах і доходах на фоні карантину і попередніх локдаунів.

"Страшні витрати, які приносить касовий апарат. Ми станемо неконкурентними, бо споживачі не зможуть додатково платити по 100 грн за послуги", - заявляли на мітингах у грудні підприємці.

Закон про обов'язкове використання касових апаратів почав діяти із 1 січня. Термінали мають встановити усі підприємці, які отримують від клієнтів готівку. Зокрема, перукарі, таксисти, екскурсоводи. Мають видавати клієнтові чек, згідно закону. За порушення вимоги передбачені штрафи. Уперше з підприємців стягуватимуть 100% суми, яка була сплачена клієнтом, але проведена повз касовий апарат. За подальші порушення стягуватимуть по 150% суми.

Ініціатором закону є голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він заявив, що мітинг нічого не дасть, адже 300 тис. підприємців вже встановили апарати. Це – більшість, сказав Гетманцев.

Законопроєкти № 5866 і 5866-1 були зареєстровані на сайті ВРУ групами нардепів із різних фракцій 26 серпня і 10 вересня торік відповідно. У них пропонується відновити право фізосіб 1-4 груп, не застосовувати касові апарати. Однак це обмеження стосується лише товарів і послуг, вартість яких не перевищує однієї мінімальної зарплати. Законопроєкти досі не були винесені на розгляд парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Дайте просто працювати!": ФОПи пікетують під Верховною Радою – центр Києва перекритий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути