понеділок, 12 вересня 2011 09:22

Японський міністр пішов у відставку після невдалого жарту про радіацію

Японський міністр пішов у відставку після невдалого жарту про радіацію

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода підписав прохання про відставку міністра економіки Йосіо Хатіро, що піддалося жорстокої критики з боку громадськості через одного необережного висловлювання.

Журналісти зустріли міністра економіки Йосиро Хатіро, який повернувся в Токіо після відвідин префектури Фукусіма 8 вересня разом з прем'єр-міністром Йосіхіко Нодой, і попросили прокоментувати поїздку.

Йосіо Хатіро, на якому все ще був надітий спеціальний захисний костюм, потираючи рукав, жартуючи, сказав: "Я зараз струшу з себе на вас цю радіацію". Потім він поділився з ними своїми враженнями про відвідини аварійної АЕС "Фукусіма-1".

Журналісти і громадськість сприйняли цей жарт неоднозначно.

Крім необережного висловлювання перед журналістами Йосіо Хатіро також піддався критиці за те, що 9 вересня на зустрічі кабінету міністрів назвав евакуйовані поселення префектури Фукусіма "мертвими містами".

У той же день з'явилася інформація, що Йосіо Хатіро спробує зберегти свій пост. Однак відставка виявилася неминучою, оскільки цього вимагали як представники опозиційної Ліберально-Демократичної партії Японії, так і правлячої Демократичної, членом якої міністр економіки і є.

Японський прем'єр 10 вересня прийняв відставку Йосіо Хатіро, який займав пост міністра економіки країни всього вісім днів. Він також відповідав у новому уряді за політику в галузі атомної енергетики і виплати компенсацій постраждалим від ядерної кризи навколо АЕС "Фукусіма-1".

Зараз ви читаєте новину «Японський міністр пішов у відставку після невдалого жарту про радіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути