пʼятниця, 02 вересня 2011 11:00

Японія отримала новий уряд

Японія отримала новий уряд

Новий прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода в п'ятницю, 2 вересня, визначив склад кабінету міністрів.

Пост міністра фінансів дістався 49-річному Дзюну Адзуму, який раніше відповідав у правлячій Демократичнійпартій за координацію роботи з парламентом, а також обіймав посаду заступника міністра оборони. За даними Bloomberg, завдяки хорошим зв'язкам Дзюн Адзумі з опозиційними партіями Йосікіко Нода, очевидно, розраховує внести правки до бюджету на поточний рік, а також затвердити бюджет на наступний фінансовий рік.

Призначення не надто досвідченого Дзюна Адзумі главою Мінфіну, яким раніше керував сам Йосіхіко Нода, стало чисто формальним. Всі основні рішення, швидше за все, буде приймати сам прем'єр-міністр.

Новим міністром закордонних справ Йосіхіко Нода призначив 47-річного Коїтіро Гембу, який обіймав посаду міністра з питань національної політики в уряді попереднього прем'єр-міністра Японії Наото Кана. Також у п'ятницю Йосіхіко Нода оголосив про призначення 63-річного Йосіо Хатіро главою міністерства економіки, праці та промисловості.

За інформацією "Сіньхуа", міністерство навколишнього середовища в новому уряді очолив Госі Хосоно, пост міністра землеробства, лісового господарства та рибної промисловості зберіг за собою Мітіхіко Кано. Новим міністром оборони став Ясуо Ітікава.

Варто зазначити, що за японськими мірками політики у віці 40-50 років вважаються занадто молодими для керівництва міністерствами. Самому прем'єр-міністру Японії 54 роки.

Йосіхіко Нода був обраний новим прем'єр-міністром Японії у вівторок, 29 серпня. В уряді Наото Кана, який в повному складі пішов у відставку 30 серпня, Нода займав пост міністра фінансів. Сам Наото Кан заявив про відхід з поста глави уряду 26 серпня. Він пробув на посаді прем'єр-міністра трохи більше року. Основною причиною відходу Наото Кана у відставку стала хвиля критики з боку як опозиції, так і громадськості в зв'язку з недостатньо ефективними діями по ліквідації наслідків землетрусу і цунамі.

Зараз ви читаєте новину «Японія отримала новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути