середа, 20 липня 2011 06:30

Японія перемогла на Кубку світу

Жіноча збірна Японії стала чемпіоном світу з футболу. У фінальному матчі азіатки перемогли національну команду США. Основний і додатковий час матчу закінчився внічию — 2:2. Японки були влучнішими в серії пенальті — 3:1. Бронзові нагороди дісталися Швеції. Скандинавки в матчі за третє місце виграли у Франції — 2:1.

Фінальний матч Кубка світу проходив у німецькому місті Франкфурт-на-Майні. За ним із трибуни спостерігав 52-річний Анатолій Куцев, головний тренер жіночої збірної України.

— До початку турніру японок вважали одними з середнячків, — каже експерт. — Але по ходу змагань майбутні чемпіонки зміцнювали свою гру. У фіналі діяли дисципліновано, не зробили жодного зайвого руху на полі. Помилка була тільки одна: вона дозволила американкам забити перший гол.

Запитую, що могла б Україна протиставити чемпіонкам світу.

— Думаю, за правильної організації гри японок цілком можна обігрувати. Чемпіонки світу постійно діють в одній і тій же манері — ніколи не грають першим номером, чітко контролюють м'яч на своїй половині поля. Коли він опинявся в півзахисниць, різко вибухали фланги, звідти м'яч переводився на висунутого вперед нападаючого. Суперниці японок це не врахували і поступилися.

Зараз ви читаєте новину «Японія перемогла на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути